Saadet Partisi'nden ilk yorum: Dayatma söz konusu değil

Saadet Partisi'nden ilk yorum: Dayatma söz konusu değil

İYİ Parti lideri Akşener'in cumhurbaşkanı adaylığı konusunda anlaşamadığı Millet İttifakı'nı sert sözlerle eleştirip masadan kalkmasının ardından Saadet Partisi'nden açıklama geldi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Akşener'in 'dayatma' iddiasını yalandı ve "Orada ortak bir kanaat meydana geldi, insanlar iradesini ortaya koydu" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün Millet İttiakı'nın yaptığı cumhurbaşkanı adayına ilişkin toplantının ardında partisiyle görüştü. Yapılan değerlendirmelerin ardından basın açıklaması yapan Akşener, sert sözlerle masadan kalktığını duyurdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'a da adaylık çağrısı yaptı.

Bu açıklamaların ardından Saadet Partisi'nden bir açıklama geldi. Halk TV yayınına bağlanan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Akşener'in dayatma iddialarını reddetti.

Kaya konuya ilişkin şunları söyledi:

"Hiçbir şey şekilde bir dayatma söz konusu değil. Orada ortak bir kanaat meydana geldi, insanlar iradesini ortaya koydu. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş'la ilgili yaptığı değerlendirmelerin toplumda takip edildiğini biliyoruz. Ben nasıl CHP'li bir belediye başkanına, milletvekiline illa benim dediğim noktaya geleceksin şeklinde bir yaklaşım içinde olamazsam, CHP'nin 'Onlar görevlerine devam edecektir' açıklamasını nasıl yok sayabilirim. Dayatma söz konusu değil. İstişare şeklinde konuşuldu ve metne imza atılarak toplantıdan çıkıldı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN