Saadet Partisi'nden metro simgesini değiştirmesine tepki

Saadet Partisi'nden metro simgesini değiştirmesine tepki

Saadet Partisi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun İstanbul'da kullanılan metronun simgesinin 'M' harfinden 'U' harfine değiştirildiğini duyurmasına tepki gösterdi.

Saadet Partisi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İstanbul'da 1992'den beri kullanılan metronun simgesinin 'M' harfinden 'U' harfine değiştirildiğini duyurmasına tepki gösterdi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İstanbul, ayrıştırılmaktan ve kutuplaştırılmaktan yeterince yoruldu. Yapılan hizmetlerde 'O Senin, Bu Benim' anlayışı İstanbul'a yakışmıyor. Bu anlayışa alfabe yetmez!" denildi.

Bakan Karaismailoğlu'nun İstanbul'da 1992'den beri kullanılan metronun simgesinin değiştiğini duyurmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden tepki gelmişti.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı da konuyla ilgili bir sosyal medya paylaşımında bulundu. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın paylaşımında, "İstanbul, ayrıştırılmaktan ve kutuplaştırılmaktan yeterince yoruldu. Yapılan hizmetlerde 'O Senin, Bu Benim' anlayışı İstanbul'a yakışmıyor. Bu anlayışa alfabe yetmez!" denildi.

T24'ün haberine göre Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı da konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıştırma artık öyle bir noktaya geldi ki metro durakları bile bundan nasibini aldı! Bu zihniyete göre kimi duraklarda metronun M'si olacak kimilerinde U'su. Belediye ile yarışan bakanlıktan ricamız hemen bu yanlıştan 'U' dönüşü yapmasıdır.

"Vatandaşa hizmetin şu'su bu'su olmaz. Metrolara alfabedeki tüm harfleri sırasıyla da verseniz vatandaşın talebi değişmeyecek: hizmet ve huzur. İstanbul'un ulaşımı için ‘nasıl kalıcı ve kökten çözümler üretiriz'den başka yarışılacak konu yoktur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN