Saadet Partisi'nden sert 'İsrail' çıkışı

Saadet Partisi'nden sert 'İsrail' çıkışı

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal ve ambargo politikalarını kınadı. Kaya'nın 'Bugün eğer İsrail; buradan giden akaryakıtla kendi uçaklarının akaryakıtını dolduruyorsa, buradan giden demir çelikleri bomba ve silah yapımında kullanıyorsa bunu yapan zulüme ortaktır' ifadeleri dikkat çekti.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınadı ve "kanlı bir vahşet" olduğuna dikkat çekerek uluslararası toplumun tepkisini yetersiz buldu.

lllll.jpg

"Bizim, bugün, tam da konuştuğumuz şey iktidar sahiplerinin iktidar olmanın gereği olarak yapması gereken işleri yapıp yapmadığı, yapmıyorsa bunun sebeplerini araştırma konusudur." diyen Kaya

"İsrail'in işgal ettiği topraklardaki doğalgazı Türkiye Cumhuriyeti olarak İsrail'le birlikte Avrupa'ya pazarlayacaktık. Ekim ayına kadar açın iktidara yakın medyanın gündemini herkes bunun ne kadar büyük bir proje olduğunu söylüyordu.

'BU GAZ KAN BULAŞMIŞ BİR GAZDIR'

Oysa bu gaz, kan bulaşmış bir gazdır, bu gaz Filistinlilerin ana sütü kadar hakkı olan bir gazdır ama İsrail devleti tarafından el konulmuş bir gazdır. Şayet bu gazı siz İsrail'le beraber Avrupa'ya dolar karşılığında pazarlarsanız zalimlerle bir arada olursunuz". ifadeleri de dikkat çekti.

'BURADAN GİDEN GEMİLER...'

Kaya'nın “Bugün eğer İsrail; buradan giden akaryakıtla kendi uçaklarının akaryakıtını dolduruyorsa, buradan giden demir çelikleri bomba ve silah yapımında kullanıyorsa, buradan giden gemilerle Filistinlileri katletmeye, şehit etmeye, öldürmeye devam ediyorsa; emin olun, bunu yapan ister özel bir şirket olsun ister bunları limanlarından kaldıran liman sahipleri olsun isterse buna cevaz veren, devleti yöneten iktidar sahipleri olsun, zalimdir, zalimdir, zalimdir” cümleleri de dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN