Sabahın ilk ışıklarında dağa çıkıp tek tek toplayıp kaynatıyorlar! Bu üretimde sadece kadınlar var: Litresi ise 2 bin TL

Sabahın ilk ışıklarında dağa çıkıp tek tek toplayıp kaynatıyorlar! Bu üretimde sadece kadınlar var: Litresi ise 2 bin TL

Muğla'nın verimli topraklarında kendiliğinden yetişiyor her derde deva oluyor. Sabahın ilk ışıklarıyla yola düşen kadınlar dağlardan tek tek topluyor. Hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de şehri kalkındırıyor. Faydası say say bitmiyor ama 2000 TL'lik fiyatıyla cep yakıyor. İşte tüm detaylar…

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dağlardan toplanan defne meyveleri geleneksel yöntemlerle elde edilen yağa dönüştürülüyor. Kadınlar hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de ilçeyi kalkındırıyor. İlçenin kırsal Dodurga Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, sabahın erken saatlerinde daha doğru yol alırken dalda yetişen meyveleri de tek tek elle topluyorlar. İşte tüm detaylar…

GELENEKSEL YÖNTEMLERLE YAPILIYOR

Sabah saatlerinde dağlarda yetişen defne meyvelerini tek tek elle toplayan kadınlar çöplerinden ayırdıkları meyveleri de kazana yolluyorlar. Defne meyveleri saatlerce odun ateşinde kaynatılırken kazanın yüzeyine çıkan defne yağının posası da şişelenerek satışa gönderiliyor. Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki Meliha Mete, defne yağı yapmayı küçük yaşlarda öğrendiğini söyledi.

defne-yagi-yapilisi.jpg

Defne yağı yapımının oldukça zahmetli olduğunu belirten Mete, "Defne meyvelerini topladıktan sonra kaynatır yağını alırız. Yapımı epey zor. Artık yapan çok az kaldı. Mahallede birkaç kişi defne yağı çıkarıyor." sözlerini dile getirdi.

DEFNE YAĞININ FAYDALARI

1. Cilt Sağlığına Faydaları:

Cilt sağlığını desteklemekte son derece yararlı olan defne yağı cildin doğal vitamin kaynağıdır. İçinde bulunan e vitamini ile cildi nemlendirirken aynı zamanda besleyen defne yağı antioksidan özelliği ile de serbest radikallere karşı savaş açar. Cildin yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran defne yağı ciltteki tahrişi yatıştırarak sivilce gibi cilt problemlerindeki görünümü azaltır.

defne-yagi-faydalari-proje.jpg

2. Saç Sağlığına Faydaları:

Saç sağlığını korumak ve iyileştirmek için de kullanılan defne yağı saç derisini nemlendirirken aynı zamanda saçları da besler. Saçların daha parlak ve gür olmasını isteyen kişiler defne yağından yararlanabilir. Saç dökülmesini azaltan Aynı zamanda hızlı uzamasını sağlayan ürünler arasında yer alan defne yağı, saç köklerini güçlendirerek kepek oluşumunun önüne geçer.

3. Romatizma ve Eklem Ağrılarına Faydaları:

Romatizma ve eklem ağrılarında başvurulan tedavi yöntemleri arasında yer alan defne yağı, doğal bir çözüm olarak görülmektedir. İçeriğinde bulunan antienflamatuar özellikler ile birlikte ağrıyı hafifleterek iltihabı azaltan defne yağı, masaj yoluyla uygulandığında kasları rahatlatarak hareket kabiliyetini arttırmaktadır.

defne-yagi.jpg

4. Sindirim Sistemi Sağlığına Faydaları:

Sindirim sistemi sağlığını destekleyen geleneksel doğal bir ilaç olan defne yağı, sindirim enzimlerini uyararak sindirim sorunlarını hafifletir.Bağırsak hareketlerini düzenleyerek aynı zamanda kabızlık problemini de azaltmaktadır.

5. Bağışıklık Sistemini Güçlendirme

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan bir takviye olan defne yağı, içerdiği antioksidanlar ve besin maddeleri ile serbest radikallerle savaşarak vücudun bağışıklık sistemini korumaktadır. Hastalıklara karşı direnç arttırarak aynı zamanda genel sağlığınızı da iyileştirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN