Sabah'ın köründe kalkıp ormanda onu arıyorlar! Kansere ve şekere çok iyi geliyor

Sabah'ın köründe kalkıp ormanda onu arıyorlar! Kansere ve şekere çok iyi geliyor

Sabahın köründe uyanan köylüler onu bulmak için dağ dağ geziyor. Adana'nın Kozan ilçesinde orman orman gezen köylüler bu besini bulabilmek için can atıyor. Kansere ve şeker iyi gelen bu besin altın değerinde. Yurt dışından almak için sıraya giriyorlar. Kimse asıl faydasınız bilmiyor! Bunu yiyen ne hasta oluyor ne de yaşlanıyor. Kanser ve şekerin doğal ilacı.

Adana'nın Kozan ilçesinde köylüler günün ilk ışıklarında mantar toplamak için ormanların yolunu tutuyor. Bu mantarlar kanser ve şeker hastalığına şifa olurken her geçen gün yurt dışından talep giderek artıyor. Çoğu kişi mantar sevmiyor ancak bu faydalarını duyunca her yemeklerinizde kullanacaksınız. Altın değerinde olan mantarlar tüm hastalıklara şifa oluyor.

SABAHIN İLK IŞIKLARINDA ORMANIN YOLUNU TUTUYORLAR

Tepebağ Dağı eteklerinde bulunan kızılçam ormanlarında Kızlarsekisi Mahallesi sakinleri doğada kendiliğinden yetişen Kanlıca Mantarı için ormanın her karışını geziyor köylüler. Günün ağırmasıyla mesaiye başlayan köylüler ormanlarda Kanlıca Mantarı arıyor.

Kanlıca Mantarının sonbaharda yağışlar yoğun olunca daha fazla görüldüğünü kaydeden Hüseyin Sağlam, "Mantarı sonbaharda sabahtan öğlene kadar toplarız. Bu köyde toplayıp yemeyen yok. En çok böreğini yaparız." ifadelerini kullandı.

KANSER VE ŞEKER HASTALIĞINA ŞİFA OLUYOR

Bu mantarların kanser ve şeker hastalığına iyi geldiğini belirten Ali Gök, "Bu mantar Türkiye’nin birçok yerinde olur. Burada bizde sonbaharda ormanda toplar soframıza taşırız. Bütün köy mantar arıyoruz. İlçemizde pek bilinmez ama köylüler genelde bu mantarı yer. Biz satmıyoruz kendimiz tüketiyoruz. Şeker hastaları, kanser hastalarına iyi geldiği söyleniyor. Zehirli olup olmadığını ben çocukluğumdan beri topladığım için biliyorum. Zehirli mantarlar zaten farklı oluyor. Dikkatte ediyoruz." dedi.

sabahin-korunde-kalkip-ormanda-onu-ariyorlar-kansere-ve-sekere-cok-iyi-geliyor-1.jpg

MANTARIN FAYDALARI NELER?

Mantar, bağışıklık sistemini güçlendirir, hücre yaşlanmasına karşı savaşır, kolesterolü düşürür, metabolizmayı ve bağırsak sağlığını destekler. Bütün bunlar aynı zamanda mantarın iyi bir mineral, lif ve vitamin içeriğine sahip olmasının yanı sıra antioksidan özelliklere sahip maddeler açısından zengin olmasından kaynaklanmaktadır.

Düşük kalori ve düşük yağ içerdiği için mantar kilo vermek isteyenler için de uygundur. Ayrıca yüksek beta-glukan içeriği tokluk derecesini artırır ve hepsinden önemlisi kandaki kolesterol (hem iyi hem de kötü) seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

sabahin-korunde-kalkip-ormanda-onu-ariyorlar-kansere-ve-sekere-cok-iyi-geliyor-2.jpg

Mantardaki kitin adı verilen bir karbonhidrat zor sindirilebilmektedir. Bu nedenle, sindirim sisteminden geçmesi uzun zaman almaktadır. Kolay sindirilebilir yiyeceklerin hızla tetiklediği açlık hissi, mantar tüketildiğinde daha yavaş oluşur.

Mantar; kan şekerini ve kan lipid seviyelerini düşüren, yara iyileşmesini hızlandıran ve hatta kansere ve bağışıklık hastalıklarına karşı güçlü bir etkiye sahip olan çeşitli bileşenler içermektedir. Ayrıca antibakteriyel ve kortizon benzeri bir etkiye sahiptir ve vücuttaki iltihaplanma seviyelerini azaltır.

MANTAR NASIL TÜKETİLİR?

Mantarlar alerji ve zehirlenme riski yüksek besinler arasındadır. Ayrıca mantarlar sindirilmesi zor bazı maddeler içerebilmektedir bu sebeple çok miktarda ve çok sık yemekten kaçınılması gerekmektedir.

Eğer mantar türleri iyi bilinmiyorsa doğadan toplanan mantarların tüketilmesi tehlikeli olabilmektedir Sadece zehirli mantarların değil, aynı zamanda yanlış pişirilmiş yenilebilir mantarlar da alerjiye neden olarak sağlık için tehlikeli olabilmektedir. Bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısı gibi mide rahatsızlıklarının oluşmasına sebep olabilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN