Sadece sigarayı bıraktı tüm hayatı değişti! O parayla 2 yılda meğer neler neler yapılırmış…

Sadece sigarayı bıraktı tüm hayatı değişti! O parayla 2 yılda meğer neler neler yapılırmış…

Hem sağlığın hem de cebin düşmanı sigara tüketimi son yıllarda gitgide artmaya başladı. 2 yıl önce sigarayı bırakan bir vatandaş herkese örnek olacak bir davranışta bulundu. Biriktirdiği parayla yaptıkları herkesi şaşkına çevirdi. 2 yılda meğer neler neler yapılırmış. İşte tüm detaylar...

İzmir'de yaşayan oto elektrik ustası Mehmet Ardil, sigarayı bıraktıktan sonra bambaşka bir hayat yaşamaya başladı. 2 yıl önce sigarayı bırakması ile birlikte 2004 model minibüsüne bir karavana çevirme kararı aldı. 4 kişinin rahatça sığabileceği bir karavan oluşturan Ardil, yaklaşık 200 bin TL gibi bir para ile böyle bir karavana sahip olduğunu aktardı. Sigara parasının tamamını 2 yıl boyunca bu işe harcadığını aktaran Ardil, iyi ki sigarayı bıraktığını söyledi. İşte tüm detaylar...

O PARAYLA NELER NELER YAPTI

İzmir'de yaşamını sürdüren 38 yaşındaki Oto Elektrik Ustası Mehmet Ardil, ikiz erkek çocuklarının doğması ile birlikte günde 2 paket içtiği sigarayı bir anda bırakma kararı aldığını söyledi. 2004 model minibüse sahip olan Ardil, sigaraya harcadığı parayı elinde bulunan minibüse kullanarak karavana dönüştürme kararı aldı. Ardil, “Midibüsü satmayı düşünüyordum. Sonra çocukluk arkadaşımın yapmış olduğu karavanı gördüm ve bu benim çok hoşuma gitti. Bende karavan yapmaya karar verdim ve 2 yıl boyunca sigara paralarının hepsini bu işe harcadım. İyi ki de bırakmışım, iyi ki de yapmışım. Çok güzel bir şey oldu. Herkesin de sigarayı bırakmasını tavsiye ederim” sözlerine dile getirdi.

sigarayi-birakti-karavan.jpg


4 KİŞİLİK BİR KARAVANA DÖNÜŞTÜ

Yaptığı karavanın içerisine yetişkin dört ilk insanın rahat bir şekilde sığabileceğini Ardil, tam teşekküllü bir karavan dizayn ettiğini söyledi. Midibüsün koltuklarına sökerek işe başladığını belirten oto elektrik ustası, zemin ve tavanın komple ahşap döşemeye çevirdiğini aktardı. Mobilya kısımlarını arkadaşı ile birlikte yaptığına değinen Ardil, Elektrik aksamını tamamen kendi yaptığını vurguladı. Karavanda güneş panelleri ile çalışan bir klima olduğuna da değinen Mehmet Ardil, karavandaki birçok işçiliği kendisini yaptığını ve yaklaşık olarak 200 bin TL'lik bir maliyet ortaya çıktığını dile getirdi.

karavan-ardil.jpg

ŞÖMİNESİ BİLE VAR

Minibüsün dizaynını mükemmel bir şekilde gerçekleştiren Mehmet Ardil, en ince detayına kadar düşündü. Araç içerisinde odunlu şömineden televizyona, iç ve dış dizaynında projeksiyona kadar her şey ince ince düşünürmüş. Kendi yaptığı karavanda ailesi ile birlikte tatil yapmaktan keyif aldığını belirten Ardil, “En son Aydın’ın Kuşadası ilçesi Davutlar bölgesine tatile gittik. Bundan sonra Karadeniz turu yapmayı düşünüyorum ama Türkiye’de biraz kamp alanı sıkıntısı var.” sözlerini dile getirdi.

karavan.jpg


AÇIK HAVA SİNEMASI KEYFİ

Gittiği kamp alanlarının genellikle dolu olduğunu ve dışarıda kaldıklarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Ardil, ikizlerinin de karavan hayatını çok sevdiğine değindi. İmkanlar dahilinde akşamları aracın dışındaki tenteyi aşağı indirerek projeksiyon perdesi olarak kullandıklarını belir Ardil, açık hava sineması ortamı oluşturduklarını belirtti. Önceleri klasik arabadan ufak bir karavanı olduğunu belirten Mehmet Ardil, “Şu an bu karavanımız var. Bir sonraki hedef ise büyük bir otobüs alıp, Cabrio aracımı da bagajına koyup o şekilde dizayn etmek olacak. Karavan hayatının zevki çok ayrıdır. Herkese tavsiye ederim” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN