Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Somali'de 6'sı Türk 15 kişi yaralandı

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Somali'de 6'sı Türk 15 kişi yaralandı

Somali'de Türk çalışanlarını hedef alan bombalı saldırı ile ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Koca'dan geldi. Koca, 6'sı Türk 15 kişinin yaralandığını, iki kişinin de durumunun ağır olduğunu duyurdu.

Somali'de Türk çalışanlarını hedef alan bombalı saldırı ile ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, 6'sı Türk 15 kişinin yaralandığını, iki kişinin de durumunun ağır olduğunu duyurdu.

Bakan Koca, Somali'deki terör saldırısına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Terör saldırısında, 6 Türk ve 9 Somali vatandaşı olmak üzere toplam 15 kişinin yaralandığını bildiren Koca, şunları kaydetti:

"Yaralıların tedavisi Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanemizde yapılıyor. Vatandaşlarımızdan 2'sinin durumu ciddi, ameliyatları devam ediyor. Ayrıca 9 Somalili yaralıdan 4'ünün durumu da ağır. Büyükelçiliğimiz ile istişare halindeyiz, ambulans uçağımız, ihtiyaç anında yola çıkmak üzere hazır. Bu hain saldırıyı kınıyor, yaralılarımıza geçmiş olsun diliyorum."

SOMALİ'DE TÜRK ÇALIŞANLAR HEDEF ALINDI

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yine bombalı araçla saldırı düzenlendi, bu kez Türk inşaat şirketi hedef alındı. 

Bombalı saldırı başkent Mogadişu'nun kuzeybatısında bulunan Afgooye kentinde Türk mühendislerin ve Somali polislerinin öğle yemeği yediği sırada gerçekleşti. Bombalı araç lokantanın olduğu alana girdi.

Saldırının yaşandığı Afgooye, terör örgütü El-Şebab'ın etkin olduğu bir kent olarak biliniyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN