Sağlık Bakanlığı 17 bin sağlık personeli alımı ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı 17 bin sağlık personeli alımı ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 sağlık personeli alımı gerçekleştirecek. Bu ay (Ekim) sonunda detayların açıklanması bekleniyor. Başvuru tarihleri henüz netleşmedi ancak önümüzdeki günlerde açıklanacağı tahmin ediliyor. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı personel alımlarında 12 bin personelin yerleştirmesinin ardından 17 bin sağlık personeli alımının daha yapılacağı duyuruldu. Duyurunun ardından Sağlık Bakanlığı personel alımları hakkında araştırmalar hızlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması Ağustos ayında 12 bin, Eylül ayında 17 bin 689 sağlık personeli alımı yapılacağı şeklindeydi.

17 BİN 689 SAĞLIK PERSONELİ ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Ağustos atamasının tamamlanması ile 17 bin 689 personel alımına ilişkin detayların da eylül ayının son günleri netleşeceği düşünülüyor. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.  

AĞUSTOS AYINDA 12 BİN PERSONEL ATAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KPSS 2019/4 puanı ile tercih işlemlerini gerçekleştiren söz konusu 12 bin adaydan bini ebe, 6 bin 835'i hemşire ve 3 bini sağlık teknisyeni ile sağlık teknikeri kadrosuna alındı.

Bu branşların yanında sosyal çalışmacı, psikolog, odyolog, biyolog, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, fizyoterapist, perfüzyonist, dil ve konuşma terapisti ve sağlık fizikçisi gibi unvanlarda da personel alımı gerçekleştirildi.

Yerleştirmesi yapılan sözleşmeli sağlık personelinin 10 binini yataklı tedavi kurumlarında, binini temel sağlık hizmetlerinde, binini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirecek.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN