Samet Ağ'ı serbest bırakan hakim ve savcı için inceleme

Samet Ağ'ı serbest bırakan hakim ve savcı için inceleme

Tokat'ta boşanmak istediği eşini 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ'ı tahliye eden savcı ve hakim için inceleme izni verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırgan Samet Ağ'ın 3 ay sonra serbest kalmasına ilişkin, ''Tokat'taki Özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Tokat Milletvekilimiz Özlem Hanım bu işi takip edecek, ben de peşindeyim. 23 yerinden bıçaklıyor; ey hakim sen böyle birisini serbest bırakıyorsun?'' ifadelerini kullanmıştı.

Tokat'ta hastanede temizlik işçisi olarak çalışan Özlem Ağ, geçen yıl eşi Samet Ağ'a boşanma davası açtı. Aile evinde yaşamaya başlayan Özlem Ağ ile konuşmak için köyüne giden Samet Ağ, Özlem Ağ'ı 23 yerinden bıçaklarken babasını da yaraladı.

Gözaltına alınan Samet Ağ ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Cezaevinde üç ay kaldıktan sonra Ağ, yurt dışına çıkmama, her hafta adresinin bulunduğu en yakın kolluk karakoluna imza atma koşuluyla tahliye edildi.

Özlem Ağ'ın tahliye kararının ardından yaptığı açıklamalar sonrası Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine mahkemece, eşi hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Samet Ağ, nöbetçi mahkemece tekrar tutuklandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Samet Ağ'ın tahliyesini isteyen savcı ile tahliye eden hakim hakkında HSK'ya inceleme yapılması için izin verdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı 8 Mart etkinliğinde Özlem Ağ'ın sürecini yakından takip ettiklerini, Tokat Milletvekili Özlem Zengin'i bu konuda bizzat görevlendirdiklerini ifade etmişti. Erdoğan, saldırgan Samet Ağ'a çok sert tepki gösterdi, 'Ahlaksız ve adi' ifadelerini kullandı.

3 AY SONRA SERBEST BIRAKAN HAKİME SESLENDİ: SANA BEN GEREKENİ SÖYLERİM

Erdoğan, bir kadını canice 23 yerinden bıçaklayan kişinin nasıl serbest kaldığını anlayamadığını belirterek, kararı veren hakime de tepki gösterdi. Erdoğan, "Dün MYK toplantım vardı. Tokat'taki Özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Ne yaptılar, ne ettiler diye Adalet Bakanlığı'nın sunumu vardı sordum, 3 aydan sonra serbest bırakmışlar. Tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Tokat Milletvekilimiz Özlem Hanım bu işi takip edecek, ben de peşindeyim. Neden bu millet bize emanettir. Milletimizin bu emanetini ortada bırakmamız mümkün değil. 23 yerinden bıçaklıyor; ey hakim sen böyle birisini serbest bırakıyorsun? Hakim böyle bir tasarruf yapıyor, yargıya hakaret. Ben Cumhurbaşkanıysam sen de 23 yerinden bıçaklayan adamı serbest bırakıyorsan ben gerekeni sana söylerim." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN