Santa Maria kilisesindeki saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı: IŞİD'li 7 kişi Kayseri'de saldırı planı yapmış

Santa Maria kilisesindeki saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı: IŞİD'li 7 kişi Kayseri'de saldırı planı yapmış

Geçtiğimiz günlerde Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. IŞİD’li 7 kişinin saldırıdan üç hafta önce üç ayrı araçla Kayseri'ye gittiği ve 'Abdullah' kod Amenullah Hacı'yla örgütsel toplantı yaptığı belirlendi.

Sarıyer'de geçtiğimiz günlerde maskeli Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu D.T. tarafından Santa Maria Kilisesine pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

10 Haber'in Sabah gazetesine dayandırdığı habere göre, iki kilise saldırganının eylemden yaklaşık 3 hafta önce İstanbul’dan araçla Kayseri’ye giderek, örgüt toplantısına katıldıkları ortaya çıkmıştı. aralarında iki saldırganın da bulunduğu yedi IŞİD üyesinin Kayseri’ye gidiş görüntüleri ve kaldıkları otelde gerçekleştirdikleri örgüt toplantısının fotoğraflarına ulaştı.

1709565733049-adsiz-tasarim-77.jpg

Elde edilen bilgilere göre, şüpheliler Kayseri’nin Kocasinan İlçesi’nde ikamet eden ‘Abdullah’ kod Amenullah Hacı isimli kişiyle irtibatlıydı. 5 Ocak’ta İstanbul’dan ayrı araçlarla hareket eden aralarında iki kilise saldırganı David Tanduev ve Amirjon Kholikov’un da yer aldığı yedi ismi, Abdulaziz Abdullaev isimli şüpheli karşıladı.

Yedi isim de 6 Ocak’ta Kayseri’deki bir otele yerleştirildi. Şüpheliler Kayseri’de kaldıkları süre boyunca otele giriş çıkış gerçekleştirdiklerine ilişkin çok sayıda güvenlik kamera görüntüsü soruşturma dosyasına girdi.

Şüphelilerin Kayseri Kocasinan ilçesinde kaldıkları süre zarfında ‘Abdullah’ kod Amenullah Hacı isimli şüphelinin yine aynı ilçedeki ikametinde örgütsel toplantı yaptıkları saptandı.

Savcılık, IŞİD üyelerinin 28 Ocak tarihinde gerçekleştirilen İtalyan Kilisesi saldırısının planlamasıyla ilgili olabileceğini değerlendiriyor. Otelde ikamet eden yedi IŞİD şüphelisinin 8 Ocak tarihinde Kayseri’den çıkış yaparak İstanbul’a döndüğü belirlendi.

25 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Saldırıyla ilgili bugüne kadar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, eylemi gerçekleştiren iki şüpheli ve talimatı verdiği saptanan “Adam Abu-Darrar Al-Shishani” kod Adam Khamirzaev’in de arasında olduğu 51 şüpheli gözaltına alındı.

Başakşehir’de yakalanan David Tanduev’in kamera görüntülerinde eylemden sonra uzun sakallarını tanınmamak için kestiği belirlendi. Mahkemeye sevk edilen 34 kişiden 25’i tutuklandı. Dokuzu ise adli kontrolle serbest kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN