Sarıgül'den torba yasaya tepki: Alevilik torbaya sığmaz

Sarıgül'den torba yasaya tepki: Alevilik torbaya sığmaz

TDP Genel Başkanı Sarıgül, cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifini eleştirerek iktidarın cemevlerine yön vermek istediğini iddia etti. Sarıgül, "Alevilik torbaya sığmaz. Yasanızı geri çekin." dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifini eleştiren Sarıgül, AK Parti'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bir başkanlık kurarak cemevlerine yön vermek istediğini iddia etti.

'ALEVİLER VARDIR, ALEVİLİK HAKTIR'

Alevilerin ne istediğini bildiğini, "Bizim ibadetimiz cem, ibadethanemiz cemevleridir." dediklerini belirten Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu:

"Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, zalim vicdanlara, durmadan, usanmadan, bıkmadan yüksek sesle anlatmaya devam edeceğiz. Aleviler vardır, Alevilik haktır. Ülkenin her geçen gün krize sürüklendiği, adaletin mumla arandığı, emeğin görülmediği bir düzende, inancımızı torbaya sokanlara sözümüz birdir, 'Alevilik torbaya sığmaz. Yasanızı geri çekin'."

NATO MÜZAKERELERİ

Dış politikaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Mustafa Sarıgül, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik müzakerelerine değindi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'ye geldiğini, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un da Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacağını hatırlatan Sarıgül, bu konuda, TBMM'deki parti gruplarının ortak bir bildiri yayınlaması gerektiğini kaydetti.

'TBMM ÇAĞRIMIZA UYARSA ÜLKE RAHATLAR'

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, şöyle devam etti:

"Bu bildiride, ülkemizde bulunan Suriyelilerin, NATO üyesi ülkeler arasında nüfusları oranında paylaşılması gerektiği, aksi takdirde bu iki ülkenin NATO üyeliğine onay vermeyeceğinizi dünya kamuoyuna açıklayın. TBMM bu çağrımıza uyarsa, ülke yönetiminin elini rahatlatır. En önemlisi de Suriyeliler sorunu çözülmüş olur. NATO dediğimizi yapmazsa, iki ülke NATO kapısında bekler. Mülteciler meselesi dünya kamuoyu önüne taşınmış olur. Bu da bir zaferdir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN