Seçimlerden önce bu eşyaları derhal alın, sonrası tufan! Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı

Seçimlerden önce bu eşyaları derhal alın, sonrası tufan! Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı

31 Mart 2024 yerel seçimlerden sonra doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere birçok ürüne zam geleceği uyarısında bulunan ekonomist Barış Soydan, kredi kartı borcu olanların hemen kapatmasını önerdi. İşte detaylar...

Ekonomist Barış Soydan, seçim sonrası fiyat artışlarının olacağını belirterek, "Dayanıklı tüketim eşyaları gibi ürünler almayı düşünenlerin beklemeden harekete geçmelerinde fayda var. Kredi kartı borçlarını mümkünse kapatmak önemli" uyarısında bulundu.

"YOKSULLUK ARTIYOR, GELİR DAĞILIMI DENGESİZ"

Ekonomim'de yer alan habere göre, Barış Soydan, seçim sonrası, özellikle doğalgaz ve elektrik gibi birçok alanda fiyat artışlarının beklendiğini vurguladı.

Barış Soydan, "Türkiye, dünyanın en yüksek enflasyon oranlarından birini yaşıyor. Yoksulluk artıyor ve gelir dağılımında ciddi dengesizlikler var. Ekonomik büyüme yaşanmasına rağmen, bu büyüme halkın yaşam standardına yansımıyor. Adaletsizlik ve eşitsizlik önemli sorunlar arasında" dedi.

"DAYANIKLI TÜKETİM EŞYALARI ALIN"

"Türkiye'nin Arjantin'e dönme riski var" diyen Barış Soydan, "Eğer büyük ekonomik reformlar yapılmaz veya sıcak paranın akışı kesilirse, Türkiye'nin geleceği endişe verici olabilir" şeklinde konuştu.

Doğalgaz, elektrik gibi kalemlerde zam beklentisi olduğunu belirten Soydan, önerilerini şu şekilde sıraladı:

"Dayanıklı tüketim eşyası almayı düşünenlerin acele etmeleri önemli. Kredi kartı borçlarını kapatmak gerekiyor. Konut ve otomobil fiyatlarının enflasyonun gerisinde kalacağını düşünüyorum. Otomobil almayı düşünenlerin bir süre beklemesi daha mantıklı olabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN