Burak Bilgehan Özpek : Suç örgütleri meşrulaştırılıyor

Gündemin öne çıkan başlıklarının konuşulduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya, Siyaset Bilimci Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek konuk oldu. Özpek, Sedat Peker'in açıklamaları ile tekrar ortaya çıkan devlet- mafya-siyaset-medya ilişkilerini değerlendirdi. Özpek, iktidarın suç örgütlerini meşrulaştırdığını dile getirdi.

DEMET İLCE| KARAR

Semra Alkan'la 40 Dakika'da gündemin öne çıkan başlıkları masaya yatırıldı. Programa bu kez Burak Bilgehan Özpek konuk oldu. Özpek, Sedat Peker'in iddiaları ve açıklamalarını değerlendirirken, iktidarın suç örgütlerine bakış açısını da masaya yatırdı.

SUÇ ÖRGÜTLERİ MEŞRULAŞIYOR MU?

Sedat Peker'in iddiaları ve açıklamalarının ardı arkası kesilmiyor. Peker'in bazı siyasi kişilere yönelik iddiaları gündemin konusu oldu. Peker'in açıklamaları ile devlet- mafya- siyaset üçlüsü arasındaki ilişki tekrar 90'lı yılları hatırlattı. Suç örgütü lideri Peker'in yayınladığı videolara iktidardan yeteri kadar tepki gelmemesini Özpek 'suç örgütleri meşrulaştırılıyor' şeklinde değerlendirdi. Özpek'in açıklamaları şöyle:

"Şu anda siyaseten karar verici tek bir makam var ve bu makamın verdiği kararlar devamlı krizler üretiyor. Hükümetin kanunlarını işletmediği, daha kişisel daha keyfi hareket ettiğine yönelik bir kanaat var, bu doğru. Bunu gerçekleştirirken de sürekli siyasi parti niteliği taşımayan ancak bu kanunları esnetme konusunda da çok hevesli olan ortaklar dahil ediliyor Sedat Peker de bunlardan bir tanesi

Sedat Peker uzun yıllar boyunca AK Parti'nin yanında saf tuttuğu için hiçbir eylemi suç olarak görülmemiş. Sedat Peker'e suç örgütü lideri diyorlar. Sedat Peker hükümet içindeki bazı kişilerin siyasi ikbaline kastediyor. Neresinden baksanız mantıksız bir şey. Süleyman Soylu'nun söylediklerinin fiili olarak hiçbir karşılığı yok. Bunun için kendisinin istifa etmesi veya siyasi iradenin Süleyman Soylu'yu görevden alıp, savcılara bir şekilde tavrını göstermesi gerekiyor.

Sedat Peker'in stratejisi çok akıllıca. Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu dışındaki tüm aktörleri ya kendi yanına taşıyor ya da tarafsızda bırakıyor. Suçlamalar çok ağır olduğu için iktidar sessiz. Çünkü bu suçlamaların içine girmek hükümeti yıpratır Mesele, Sedat Peker'in Süleyman Soylu ile kişisel meselesi değil, bir otoriterlik inşasında, kanunu keyfi olarak esnetme pratiğinin yerleşmesi adına, bazı örgütlerle sürekli iş birliği yapılmasıdır. Bu örgütler meşrulaştırılıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN