İsa Mesih Şahin : Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönmesin

Gündemin öne çıkan başlıkların konuşulduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin konuk oldu. Kentsel dönüşüm konusuna değinen Şahin, şunları söyledi: Biz hep şunu söylüyoruz; kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönmesin. Buna müsaade edilmemeli. Bir şehrin, neslin geleceğinden bahsediyoruz. İstanbul bize tarihin emaneti olan büyük bir miras.

DEMET İLCE | KARAR

Semra Alkan'la 40 Dakika'ya, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin konuk oldu. Beklenen büyük İstanbul depremi hakkında konuşan Şahin, kentsel dönüşüm konusuna değindi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜME DÖNMESİN"

"Biz hep şunu söylüyoruz; kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönmesin. Buna müsaade edilmemeli. Bir şehrin, neslin geleceğinden bahsediyoruz. İstanbul bize tarihin emaneti olan büyük bir miras" diye konuşan Şahin şöyle devam etti:

"Biz depremden sonra arama kurtarma faaliyetleriyle övünen bir ülke değil, depremde yıkılmayan binaları ile övünen bir ülke olmak istiyoruz."

ŞAHİNDEN YÖNETİCİLERE ÇAĞRI

Gelecek Partili Şahin, deprem konusunda belediyelere ve yöneticilere seslendi:

"Belediyelerin vatandaşı tatmin etmesi lazım. Belediyeler başka kalemlerden alamadıklarını vatandaştan çıkarıyorlar. Kira yardımı yapılıyor ama gecikmeler yaşanıyor, bunun düzenli bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Bütün İstanbul'u yöneten herkese sesleniyorum. Bu konu siyaset üstü bir konu olarak ele alınmalı, siyaset yapılmamalı. Bu konuda birlikte hareket edebilme refleksi göstermeliyiz."

"İKTİDAR İNATLA 'YAPACAĞIZ' DİYOR"

Şahin bu yaz tamamlanması beklenen Kanal İstanbul projesi ile ilgili ise şunları söyledi:

"İktidar inatla yapacağız diyor. Bu konuda topluma tatmin edici bir şey söylenmedi. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan Kanal İstanbul'u neden yapacağı hakkında bir şey duyduk mu?"

"EV GENCİ' KAVRAMI ORTAYA ÇIKTI"

Son zamanlarda artan işsizlik oranları ve yoksulluk intiharlarına karşı Şahin, " İşsizlik rakamlarına fiili olarak baktığımızda, yükseklerde. İşten çıkarma vs. resmi rakamlara yansımıyor. Mevcut iktidarın bunu çözemediğini her geçen gün kötüye gittiğini görüyoruz" dedi ve ekledi:

"Ev genci dediğimiz bir tabir var. Eğitim hayatı olmayan, iş bulamamış ve bulma ümidini kaybetmiş gençlik. Dört gencimizden üç tanesi yurt dışına gitmek istiyor. Türkiye'de kayırmacı sistemden şikayetçiler."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN