Mehmet Bekaroğlu: Bir avuç köylüye karşı 2 bin jandarma

Gündemin öne çıkan başlıkların konuşulduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu konuk oldu. Rize'nin İkizdere içesine bağlı İyidere sahili mevkiinde lojistik liman çalışmalarına karşı Bekaroğlu şikayetini şu sözlerle dile getirdi: İkizdere'de her yer dağ taş, 30 kişiye karşı 2 bin jandarma var. Vatan toprağı gidiyor. Çevre Kanunu ve Çevre Bakanlığı var. Çevre Bakanlığı'nın bir tek yetkilisi gelip orada ne oluyor diye bakmadı. Sahtekar bunlar.

DEMET İLCE | KARAR

Semra Alkan'la 40 Dakika'da gündemin öne çıkan başlıkları masaya yatırılıyor, konuklarla tartışılıyor. Programa bu kez Mehmet Bekaroğlu oldu. Bekaroğlu, İkizdere mevkiinde yapılacak lojistik liman çalışmalarından rahatsızlığını ve şikayetlerini dile getirdi.

"KURUMSAL OLARAK YIKILIYORUZ"

Rize'nin İkizdere içesine bağlı İyidere sahili mevkiinde lojistik liman için ihaleye çıkıldı. İhaleyi, Cengiz İnşaat ve Yapı & Yapı AŞ ortaklığı kazandı. Lojistik liman çalışmalarına başlanmışken İkizdere halkı bu duruma büyük tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu İkizdere'deki doğa katliamı ile ile konuştu:

"Köy tepede, oradan inmesini engelliyorlar, patika yollarını tutuyorlar. Köydeki insanların yolunu orada kesiyorlar. Burada sadece bir çevre tahribatı yok, kurumsal olarak yıkılıyoruz"

30 KİŞİYE KARŞI 2 BİN JANDARMA

İkizdere bölgesinde 30 kişilik köylünün olduğunu belirten Bekaroğlu, köylülerin karşısında 2 bin jandarmanın olduğunu dile getirdi ve şöyle devam etti:

"50-60 bin İkizdereli var. 50 bin İkizderelinin 5-6 bini burada yaşıyor. Bu sene pandemi sebebiyle 5-6 bin kişi değil, 10-15 bin kişi yaşıyor. En önemli şey turizm. Bunu geliştirmek lazım. Bu da yaylalara otoban yapmakla olmaz."

"YAMYAMLAR GİBİ YAĞMALIYORLAR"

"Hiçbir şekilde Türkiye'nin çevresi, gelecek kuşaklar, oradaki canlılar gibi dertleri yok. Bu ülkenin, dünyanın en gelişmiş bir çevre kanunu var. Bu çevre kanununa aykırı bir durum" şeklinde konuşan Bekaroğlu, "Yaşımız 65'i geçti şu ülkede, bu kadar yaşadık, gördük ettik, nereye geldik şimdi? Birlikte haksızlık hukuksuzluk diye konuştuğumuz arkadaşlarımız, Türkiye'nin dört bir yanına dağıldılar, yamyamlar gibi yağmalıyorlar ve biz seyrediyoruz" dedi.

"MEHMET CENGİZ DİYE BİR CANAVAR ÜRETİLMİŞ"

Cengiz İnşaat ve Yapı & Yapı AŞ'nin kazandığı ihale sonucu çalışmaların başlandığını anlatan Bekaroğlu, "Burada Mehmet Cengiz diye bir canavar üretilmiş. AK Parti 7-8 tane bir canavar üretmiş. Bütün ihaleleri onlara veriyorlar" diye konuştu.

"TEK BİR BAKANLIK YETKİLİSİ GELİP SORMADI"

Yaşanan doğa katliamına yönelik şikayetlerini dile getiren Bekaroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı şu sözlerle eleştirdi:

"Vatan toprağı gidiyor. Çevre Kanunu ve Çevre Bakanlığı var. Çevre Bakanlığı'nın bir tek yetkilisi gelip orada ne oluyor diye bakmadı. Sahtekar bunlar."

"Yargı da burada insanlara ihanet içerisinde. Burası yıkılıyor, geri dönüşü yok, ölüyor" diye konuşan Bekaroğlu, konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve bulunmaya devam edeceklerini şöyle aktardı:

"İfade hakkımızı engelliyorlar, yaşam alanımızı korumamızı engelliyorlar, hakaret ediyorlar. Yöneticiler görevlerini yapmıyorlar. Bütün bunlarla ilgili tek tek suç duyurusunda bulunduk. İdareye bunu durdurun diye şikayete gideceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN