Sera Kadıgil'den bakanlara tarikat tepkisi: Bak elimde fotoğraf...

Sera Kadıgil'den bakanlara tarikat tepkisi: Bak elimde fotoğraf...

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Soylu konuşmasında CHP ve HDP'ye yönelik sert eleştirilerde bulununca tansiyon yükseldi. Muhalefet milletvekilleri Soylu'ya fotoğraflarını atarken söz alan TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in konuşması sosyal medyada gündem oldu. Kadıgil, Soylu ve Yanık'ı hedef alarak "Beni 6 yaşındaki çocuğunu 30 yaşındaki müridine veren şerefsiz ilgilendirir. Beni 2020 yılında koruma aldım diyen ama tarikatın kapısına kilit vuramayan bu kadın ilgilendirir." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bütçeleri ile devam ediyor.

Yürütme adına son sözü ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aldı. HDP'yi ve CHP'yi hedef alan Soylu, ''Biz hepsinin ayakkabı numaralarını biliyoruz. ABD'de biliyor, Avrupa'da da biliyor. Gazi Meclis'te terör örgütünün avukatlığını yapan HDP'de biliyor. Biz sizin ağa babalarınıza boyun eğmedik, size hiç boyun eğmeyiz.

Bu millet ilk kez CHP'yi PKK'nın yanında görmüştür. 15 Temmuz'a gelene kadar hiç bir dönemde muhalefet lideri darbe konseyine isim babalığı yapmamıştır. Siz bizden PKK ile yaptığımız mücadelenin intikamını alıyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

SOYLU'YA FOTOĞRAF FIRLATILDI

Görüşmelerdeki tansiyon Soylu'nun konuşmaları sırasında bir kez daha yükseldi. Muhalefet milletvekillerinin Soylu'ya fotoğraf fırlatmasının ardından AK Parti'li ve CHP'li vekiller karşı karşıya gelirken; Meclis Grup Başkanvekili birleşime ara verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Soylu'nun ardından sataşmadan söz aldı.

Altay, ''Beyefendinin Bursa'da yaptığı bir konuşma var. Diyor ki: Milletimize hiç ihanet etmedik. Biz kendimiz yapmıyoruz diyor. Bize yaptıran Allah'tır diyor. AK Parti'nin kurucusu bu konuşmayı şöyle yorumluyor: Soylu, yanlış bir söz söyledi. Bize yaptıran Allah'tır gibi. İnancımıza aykırı bir sözdür. Bilerek sarf ettiğini düşünmem. Milletimize böyle bir söz söylediği için özür dilemesi lazım. Kim diyor bunu? Bülent Arınç diyor. Bu işte. Karşınızdaki beyefendi bu. Kafa bu. Hamburger olsun da 3 dolar olsun. Sen 15 Temmuz'un finansörü dediğin emirlikle hangi namuslu nikahla bu pastayı kestin'' ifadelerini kullandı.

SOYLU'NUN HİRANUR VAKFI İLE FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ

Sataşmadan söz alan TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ise şu ifadeleri kaydetti:

Sayın Bakan, ben duymazdan bağırıp çağırdığı için bana ne demiş biliyor musunuz arkamdan, ‘LGBT’ci’ demiş, ‘cinsiyetçi’ demiş. Sayın Bakan, dedim herkesten özür dilerim. Süleyman, ben cinsiyetsiz değilim. Önce onu söyleyeyim. Her 25 Kasım’da, her 8 Mart’ta tir tir titreyerek yasaklamaya çalıştığın kadınlardan biriyim. Önce bunu kafana sok, bu bir. Beni, evet o LGBTİ artıların hakları ilgilendirir. Çünkü iki yetişkinin rızası ile birbirini sevmesi, sevişmesi sadece onları ilgilendirir. Anayasal olarak ben onları savunmakla mükellefim. Bağırın, çıldırın. Bu ülkede bir Anayasa var.

Beni ne ilgilendirir biliyor musunuz? 6 yaşındaki çocuğunu 30 yaşındaki müridine eş diye veren o ş...... tarikat şeyhi, o beni ilgilendirir. Beni ne ilgilendirir biliyor musun? 2020 yılında ben o çocuğu koruma altına aldım deyip de ağzını açıp tek laf etmeyen, o tarikatın kapısını basmayan ne Yusuf Ziya Gümüşel'e ne o çocuk tecavüzcüsü Kadir İstekli’ye tek bir laf edemeyen, onları tutuklatamayan sonra da utanmadan Aile Bakanı diye oturan bu kadın ilgilendirir beni.

Bak elimde fotoğraf… Fotoroman Süleyman’ın fotoğraflarından. Yanında kim var biliyor musunuz? Hiranur Vakfı’nın yetkilileri. Hani 6 yaşında çocuğu tarikatına eş yapanlar var. İşte beni bu ahlaksızlıklara ağzını açıp tek laf edemeyenler ilgilendirir. İstediğiniz kadar bağırın.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN