Sessiz sedasız geliyor: Elektrik faturalarınız ikiye katlanabilir!

Sessiz sedasız geliyor: Elektrik faturalarınız ikiye katlanabilir!

Elektrik faturalarındaki kademeli tarife sisteminin 2026 yılında değişeceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Özellikle elektrik tüketimini az kullananları bile etkileyeceği öne sürülen bu potansiyel düzenleme, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın elektrik faturalarında uyguladığı kademeli tarife sisteminin 2026 Ocak ayında değişeceğine yönelik iddialar, özellikle yüksek enerji tüketen hane ve iş yerlerinin sahiplerinde endişeye yol açtı.

İddiaya göre, devletin elektrik faturalarına sağladığı desteğin bir kısmının kaldırılması veya mevcut sınırların düşürülmesi gündemde.

Bu söylentiler, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan vatandaşların sert tepkisiyle karşılandı.

VATANDAŞLARIN GEÇİM KAYGISI DERİNLEŞİYOR

Kadirli'deki vatandaşlar, ortaya atılan iddiaların gerçek olması durumunda bütçelerinin ciddi şekilde sarsılacağını belirtti.

Günlük hayatta elektrik kullanımını kısıtlamanın neredeyse imkânsız olduğunu ifade eden bir vatandaş, "Nasıl az kullanalım elektriği arkadaş? Gaz lambası mı yakalım, yoksa eski çağlardaki gibi mum mu?" diyerek yaşadığı çaresizliği dile getirdi.

DESTEK SINIRININ DÜŞÜRÜLMESİ GÜNDEMDE

Öne sürülen bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kademeli tarife sistemindeki sübvansiyonları (devlet desteği) yeniden düzenleyebilir.

Halihazırda yıllık 5 bin kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarda devlet desteği kademeli olarak azalırken, yeni bir düzenlemeyle bu limitin daha da aşağı çekilebileceği belirtiliyor.

Bu değişiklik, elektrik faturası aylık 750 lirayı aşan kullanıcıların, birim fiyat üzerinden neredeyse iki kat daha fazla ücret ödemek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Bu durum, faturaları 750 liradan 1500 liraya çıkabilecek hanehalkları için ciddi bir mali yük oluşturma potansiyeli taşıyor.

EKONOMİK SIKINTILAR ELEKTRİK FATURALARINA YANSIYOR

Yeni yılda hayata geçeceği belirtilen bu potansiyel düzenlemeye karşı çıkan vatandaşlar, mevcut ekonomik sıkıntıların derinleştiğine vurgu yaptı.

Bir vatandaş, "Zaten emekliler zor geçiniyor. Bu destekten gelen 600-700 liralık katkıyı pazarda veya diğer ihtiyaçlarımız için kullanıyorduk. Şimdi bu da kalkarsa halimiz ne olur?" sözleriyle mevcut durumun vahametini gözler önüne serdi.

Çiftçilerin mahsulünün zarar ettiği bir dönemde, elektrik faturalarındaki artışın hem sanayi hem de tarım sektörünü olumsuz etkileyeceği endişesi de dile getiriliyor.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN