Sevgililer gününde gül alacaklar elini cebine atacak! Gül seralarında hasat başladı: İşte tane ve demet gül fiyatları...

Sevgililer gününde gül alacaklar elini cebine atacak! Gül seralarında hasat başladı: İşte tane ve demet gül fiyatları...

Sevgililer günü yaklaşıyor, gül seralarında da hasat başladı! Sevgilisine gül almak isteyen elini cebine atacak! İşte tane ve demet gül fiyatları...

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, kırmızı gül hasadı İzmir'de hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde yıllık 100 milyon adet civarında gül üretiminin önemli bir kısmını gerçekleştiren İzmirli üreticiler, kış ve yaz mevsimlerinde olmak üzere yılda iki hasat yapıyorlar.

SEVGİLİLER GÜNÜNE AZ KALA GÜL HASADI BAŞLADI

gul-fiyati-1.webp

Özellikle kışlık üretim yapılan güller, Sevgililer Günü öncesinde piyasaya sürülüyor. Yazlık üretim ise nisan ayının başından kasım sonuna kadar devam ediyor. Hasat için sabahın erken saatlerinde seralara giren üreticiler, öğleden sonraya kadar çiçekleri topluyorlar.

Toplanan çiçeklerin bir kısmı mezatlarda satılarak ülke genelindeki müşterilere ulaştırılıyor. Hem iç pazardaki talebi karşılayan hem de yurt dışına ihraç edilen güller, Menderes ilçesindeki üreticiler için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Bu sektörde faaliyet gösteren yaklaşık 400 üretici, 2 bin kişiye istihdam sağlıyor.

DEMETİ 200 LİRA

gul-fiyati-2.webp

Menderes'te 10 yıldır gül üretimi yapan Eyüp Çalık, bir dönüm arazide 800-1000 demet kırmızı gül yetiştirdiklerini belirtti. Sevgililer Günü hazırlıklarına kasım ayında başladıklarını ifade eden Çalık, ocak ayının ortalarında yoğun bir hasat dönemine girdiklerini söyledi. Bu yıl yağışlı günlerin fazla olduğunu ve güllerde nem nedeniyle kara lekelerin oluşmaması için ilaç ve gübre kullanmak zorunda kaldıklarını belirten Çalık, günlük kesilen çiçeklerin satışa hazır hale getirildikten sonra mezatlarda alıcıya sunulduğunu ifade etti.

Çalık, kalitesine göre değişen demetlerin üreticiden 150-200 liraya satıldığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN