Sezgin Baran Korkmaz'ın lüks yatına ABD el koydu

Sezgin Baran Korkmaz'ın lüks yatına ABD el koydu

Türkiye'de hakkında 'kara para aklama' soruşturması yürütülen Sezgin Baran Korkmaz'ın Queen Anne isimli lüks yatına ABD tarafından el konuldu. Açık artırma usülü satışa çıkacak olan yatın satılmasına tutuklu iş adamı Korkmaz'dan bir itiraz gelmediği öğrenildi.

Hakkında kara para aklama, nitelikli dolandırıcılık dahil 12 ayrı suçlama bulunan iş adamı Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da tutuklu bulunuyor. Avusturya Wls mahkemesinin Türkiye'ye iade edilmesine karar verdiği Korkmaz'ın süper lüks yatı Queen Anne'ye ABD makamları tarafından el konuldu.

ABD’de Salt Lake Bölge Mahkemesi, hakkında ‘dolandırıcılık, kara para aklama ve adaleti engelleme’ yönünde suçlama bulunan işadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın lüks yatı ‘Queen Anne’i açık arttırma yoluyla satışa çıkarma kararı aldı.

ABD’de yaklaşık iki buçuk yıl süren soruşturmada devletten çalınan 511 milyon doların izi sürülürken, mahkeme tutanaklarına göre kara para aklamanın merkezindeki isimlerden biri de Türkiye’de iş yapan SBK Holding’in patronu Korkmaz.

ABD’nin talebi üzerine 19 Haziran’da Avusturya’da tutuklanan işadamı hakkında 12 ayrı suçlamadan 225 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. ABD gibi Korkmaz’ın iadesini isteyen Türkiye’de de işadamı hakkında ‘kara para aklama’ suçlamasıyla bir soruşturma devam ediyor.

queen-anne-1500x700px.jpg

VOA’nın haberine göre, Salt Lake Bölge Mahkemesi, Korkmaz’ın mal varlığına el konması için ilk adımı attı. Korkmaz’a ait olan Queen Anne adlı lüks yata el kondu. Yatın satışınaysa Korkmaz ‘dan bir itiraz gelmedi.

sezgin-baran-korkmaz.jpg

ABD hazinesine aktarılacak olan yat ile ilgili kararda şöyle dendi: “Sezgin Baran Korkmaz aleyhine mahkememizde devam eden ceza dava kapsamında davalının ortak olduğu Queen Anne yatı ABD tarafından müsadere altına alınmıştır. Söz konusu mal şu anda ABD’nin mülkiyetindedir. Federal ceza muhakemesi yasalarına göre mahkememiz satışı ve gelirinin hazineye devri için yetkilidir. ABD’nin eline geçen söz konusu mal açık arttırma yoluyla satılacaktır. Söz konusu malın yaklaşık değeri on milyon dolardır. Satıştan elde edilen tüm gelirler hacizli varlık hesabında tutulacaktır.“

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN