SGK'dan emekliler için kritik karar: Artık kabul edilmeyecek! İnternete girip hemen kontrol edin

SGK'dan emekliler için kritik karar: Artık kabul edilmeyecek! İnternete girip hemen kontrol edin

Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilik belgeleriyle ilgili önemli bir duyuruda bulundu. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla kamu kurumlarında yapılan işlemler başta e-Devlet olmak üzere artık internet ortamında gerçekleştiriliyor. Bu sayede bürokrasi işlemlerinde zamandan ve paradan tasarruf sağlanıyor. İşte, SGK'nın emeklilerle ilgili aldığı yeni karar...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kamu kurumlarından emekli olanlar için önemli bir değişikliğe gitti.

Kamu görevlileri, emeklilik belgelerini 15 Kasım 2022 tarihinden itibaren yalnızca Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden SGK'ya gönderebilecek ve emeklilik işlemlerinde bu bilgi ve belgelerin esas alınacak.

sgk-hitap-giris.jpg

BELGELER SADECE İNTERNET ÜZERİNDEN GÖNDERİLECEK

Yersiz işlem süreçlerinin oluşmaması için HİTAP dışında, kağıt ortamında elden veya posta yoluyla ya da kayıtlı elektronik posta gibi herhangi bir kanaldan, ilk emeklilik belgelerinin gönderilmemesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"SGK tarafından aylık ve emekli ikramiyesi ödeme işlemlerinin ilgili düzenlemelere uygun şekilde sonuçlandırılabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarınca, sigortalıların emeklilik işlem süreçlerinde yapması ve emeklilik belgelerine eklenmesi gereken bilgi ve belgelere ilişkin ek açıklamalar, 29 Aralık 2022'de hitap.sgk.gov.tr/HitapWeb/login internet adresinden ayrıca duyurulmuştur.

Kamu görevlilerinin emeklilik işlemlerinin kısa sürede ve hatasız sonuçlandırılması için kamu kurum ve kuruluşları tarafından konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve ilgili birimlerin buna göre bilgilendirilmesi hususu önemle duyurulur."

HİTAP SGK İŞLEMLERİ SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN