Sibirya’dan yola çıktı! O tarihte Türkiye’ye gelecek… Tarihi soğuklar tarihi…

Sibirya’dan yola çıktı! O tarihte Türkiye’ye gelecek… Tarihi soğuklar tarihi…

Meteoroloji uzmanı Türkiye'yi aşırı soğuklar konusunda uyardı. Sibirya'dan yola çıkan soğuk hava dalgası o tarihte ülkemizde etkisini gösterecek. Uzman isim uyarısında, "Tarihi soğuklar tarihi" ifadelerini kullandı. İşte o uyarı...

BURAK ÖZTOPRAK

Ocak 2024 tarihiyle birlikte, sıcak havalar tarihe karışacak. Uzun zamandır mevsim normalleri üzerinde yer alan sıcaklık hakkında Sibirya soğukları işaret edildi. Meteoroloji uzmanından soğuklar konusunda Türkiye'ye uyarı geldi.

AŞIRI SOĞUK UYARISI

Sibirya'da biriken soğukluklar hakkında meteoroloji uzmanından uyarılar geldi. O tarihlerde ülkemize gelmesi beklenen soğukluklara karşı hazırlığınızı yapın. Ocak ayında olmamıza rağmen yüksek seyreden hava sıcaklıkları o tarihten sonra hızla düşmesi bekleniyor. Sıcaklık düşüşüyle birlikte kar yağışı ve donmalar gerçekleşebilir.

sub-buzz-18802-1515090287-1-1.jpg

TUNA NEHRİ BİLE DONABİLİR

Türkiye'ye gelmesi beklenen Sibirya soğuklukları öncelikle Rusya ve Ukrayna'da etkili olacak. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in paylaşımına göre, ay ortasına doğru Sibirya'dan gelen soğukluk yönünü ülkemize çevirebilir. Oldukça kuvvetli olan soğukluklar hakkında Kerem Ökten, "Balkanlara inerse; Tuna nehri donar. Tarihi soğuklar tarihi..." ifadelerini kullandı.

O TARİHTE KAR GELİYOR

Kar beklentisi olan milyonlarca vatandaşa sektör uzmanları ve kaynakları tarafından tarih verildi. Birçok meteoroloji uzmanı ve kaynağı tarafından gelen açıklamalara göre, 11 Ocak - 12 Ocak tarihleri arasında kar yağışı bekleniyor. Belirtilen tarihlerde sıcaklıklarda büyük oranda düşüş gösterecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN