Sıcaklıkların dışında trafikte de rekor kırıldı: İşte ağustosun kaza bilançosu

Sıcaklıkların dışında trafikte de rekor kırıldı: İşte ağustosun kaza bilançosu

Sıcaklık rekorlarının sık sık görüldüğü ağustos ayında trafik kazalarında da rekor geldi. Ağustos ayı en çok kazaların meydana geldiği ay olurken, sadece bir günde altı trafik kazası oldu. Bu kazalarda toplamda 16 kişi hayatını kaybederken 22 kişi de yaralandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) trafik kazaları ile ilgili raporunu yayımladı. TÜİK'in verilerine göre; Türkiye'de 2022 yılında 197 bin 261 bin hem ölümle hem yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplamda 5 bin 229 kişi hayatını kaybederken, 288 bin 696 kişi ise yaralandı.

Sıcaklık rekorlarının kırıldığı ve hala içinde bulunduğumuz ağustos ayı ise Türkiye'de en çok ölümlü ve yaralanmaları trafik kazalarının meydana geldiği ay oldu. Son bir gün içinde altı trafik kazası yaşandı. Meydana gelen bu kazalarda toplam 16 kişi hayatını kaybederken 22 kişi ise yaralandı.

Kazanın aylara göre dağılımına bakıldığında ise Ağustos’un %10,0 pay ile en fazla kazanın meydana geldiği ay olduğu görülüyor. Şubat ayı %5,8 pay ile en az kazanın meydana geldiği ay. Ayrıca kazaların %66,9’u gündüz, %30,6’sı gece ve %2,5’i alacakaranlıkta oldu. Uzmanlara göre yaz aylarında artan kazalarda aşırı sıcaklar da etkili oluyor. Kışın toplu taşıma kullanımının artması da kazaların azalmasında önemli bir faktör.

10 Haber'in haberine göre; bu yıl henüz trafik kazası istatistikleri yayınlanmadı ama geçtiğimiz 10 yıldan farklı bir sonuç çıkacağa benzemiyor, trafik kazalarında ağustos kabusu sürüyor. Dün yurdun farklı noktalarında birçok trafik kazası gerçekleşti, kazalarda ölü ve yaralılar var.

KAMYON ALT GEÇİTE DÜŞTÜ

Ankara’nın Çankaya ilçesi Atatürk Bulvarı’ndaki Macaristan Büyükelçiliği önünde park halinde bulunan kamyon, hurda malzemeleri yüklenirken frenin boşalması sebebiyle birden hareket etti.

Yoldan çıkarak Kuğulu Alt Geçidi’ne devrilen kamyon, Saffet K. idaresindeki hafif ticari aracın üzerine düştü. Sürücü ve yanında bulunan Ayşegül K. yaralandı. Ambulansla kaldırıldıkları Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kaza nedeniyle bir süre tek şeridi ulaşıma kapanan yol, hasar gören kamyon ve hafif ticari aracın çekilmesinin ardından açıldı.

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde kontrolden çıkarak şarampole devrilen saman balyası yüklü kamyonetin sürücüsü Yunus Kahyaoğlu (41), yaşamını yitirdi. Yunus Kahyaoğlu ile aynı ismi taşıyan amcasının da 2 yıl önce aynı yerde kaza yapıp, öldüğü öğrenildi

Dibekören Mahallesi’ne gitmek üzere yola çıkan Yunus Kahyaoğlu yönetimindeki 06 ED 3456 plakalı saman balyası yüklü kamyonet, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen ekiplerce yapılan incelemede Kahyaoğlu’nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Kahyaoğlu’nun cansız bedeni, kaza yerindeki incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

KAMYONET DEREYE UÇTU

Rize’nin İkizdere Fatih Emir(25) yönetimindeki 61 FJ 841 plakalı kamyonet, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkıp, 25 metreden dereye düştü. İhbarla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Dereye inen ekipler, ilk müdahalede bulunduğu yaralı sürücünün babaannesi Günaçar Emir’in(75) hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı sürücü ise kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Günaçar Emir’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul Esenler’de yaşanan kaza, saat 21.00 sıralarında Kemer Mahallesi 911. Sokak’ta meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen araç, sokakta 4 yaşındaki Bilal Yeşilcecen’e çarptı. Kazada Bilal Yeşilcecen yaralanırken, çevredekiler araç sürücüne tepki gösterdi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralı çocuğa olay yerinde müdahalede bulunduktan sonra ambulansla Esenler’deki özel bir hastaneye kaldırdı.

Kazada ağır yaralanan Bilal Yeşilcecen, hastanede doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından olay yerinde ve hastane önünde çocuğun yakınları zaman zaman gerginlik çıkardı.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde otomobilin çarptığı 72 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Aytaç Ç. (37) yönetimindeki otomobil, Turgutlu Otobüs Terminali önünde yolun karşısına geçmeye çalışan iki kadından Nevin Sevinç’e (72) çarptı

ŞOFÖR KALP KRİZİ GEÇİRDİ, 12 KİŞİ ÖLDÜ

Önceki gün Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşanan otobüs kazasında 12 kişi ölmüş, 18 kişi yaralanmıştı. O kazada otobüs şoförünün kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN