Sıfır araç alacaklara müjde! ÖTV kalkıyor, galeriler tıklım tıklım olacak

Sıfır araç alacaklara müjde! ÖTV kalkıyor, galeriler tıklım tıklım olacak

Araç almak artık hayal değil. ÖTV'den dolayı yüksek fiyat ödeyen vatandaşa müjde geldi. ÖTV Sıfır kilometre araç alımlarında kaldırılıyor! İlk kez araba alacaklara müjdeli haber verildi. Sıfır araçlar yüzde 220 oranında düşük fiyata alınabilecek. İşte ÖTV'ye dair detaylar

Seçimlere günler kala muhalefet de seçim vaatlerini açıkladı. Araç alacakları kara kara düşündüren ÖTV için müjdeli haber 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dan geldi. Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri ilk aylar gençler için ilk araçlarından ÖTV almayacaklarını duyurdu. Buna göre araç alacaklar yarı fiyat ödeyecek.

GENÇLERE ÖTV MÜJDESİ! YARI FİYATINA ARAÇ ALACAKLAR

Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez araba alacaklara yönelik bir vaadini kamuoyuyla paylaştı. Bu pazar yapılacak seçimlerde iktidara gelirlerse ilk icraat olarak cep telefonu ve bilgisayarlarda ÖTV’yi kaldıracaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez sıfır araç satın alanlardan da ÖTV alınmayacağını açıkladı.

arac.jpg

YÜZDE 130 OLAN ÖTV TARİHE KARIŞIYOR

Silindir hacmi 1600 santimetreküpe kadar olan araçlarda şu anki ÖTV oranı %45, %50 ve %80 şeklinde. 1600 santimetreküp ile 2000 santimetreküp arasındaki araçlardan da %130 ve %150 oranında ÖTV alınıyor.

benkemalgeliyorum.jpg

Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde yüzde 220’ye varan ÖTV’ler sıfırlanacak ve böylece vatandaş güncel dolar kuru ile hesaplandığında en düşük otomobili 100 bin TL’nin altında satın alabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN