Şikayetvar raporu: Türkiye 2024’te en çok nelerden şikayet etti?

Şikayetvar raporu: Türkiye 2024’te en çok nelerden şikayet etti?

Şikayetvar’ın 2024 verilerine göre e-ticaret sektörü 400 bini aşkın şikayetle zirveye yerleşti. Onu dijital içerik platformları, finans ve iletişim sektörleri takip etti. En çok tepki çeken konular ise sipariş iptalleri, fiyat artışları ve geç teslimatlar oldu. Kategori bazında ise kargo hizmetleri en fazla şikayet edilen alan olarak öne çıktı.

Tüketicilerin markalar hakkındaki deneyimlerini paylaştığı Şikayetvar, 2024 yılına ait verilerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan rapora göre, en fazla şikayet e-ticaret sektörüne yöneltilirken, dijital içerik platformları, finans ve iletişim alanları da en çok şikayet alan sektörler arasında yer aldı. Kategori bazında ise kargo hizmetleri en çok şikayet edilen alan olarak öne çıktı.

E-TİCARET VE DİJİTAL PLATFORMLAR ŞİKAYETLERİN ODAĞINDA

2024 yılında tüketiciler, e-ticaret sektörü hakkında 400 bin 12 şikayet ile en fazla tepkiyi bu alana yöneltti. E-ticareti 354 bin 994 şikayetle dijital içerik platformları, 339 bin 501 şikayetle finans sektörü ve 291 bin 941 şikayetle iletişim sektörü takip etti.

Kategori bazında ise en çok şikayet edilen alanlar şu şekilde sıralandı:

  • Kargo hizmetleri: 156 bin 449 şikayet
  • Özel bankalar: 149 bin 43 şikayet
  • GSM operatörleri: 146 bin 142 şikayet

EN FAZLA ŞİKAYET KONUSU: SİPARİŞ İPTALLERİ VE FİYAT OYUNLARI

E-ticaret sektörüne yöneltilen şikayetlerin başında, sipariş edilen ürünlerin gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi ve ardından aynı ürünlerin daha yüksek fiyatla satışa sunulması geldi. Ayrıca, görsellerle uyuşmayan veya düşük kaliteli ürün gönderimi, geç teslimat, yanıltıcı indirimler, kargodaki aksaklıklar ve faturasız ürün teslimatı da en çok dile getirilen sorunlar arasında yer aldı.

ŞİKAYETVAR'DA 3 MİLYONUN ÜZERİNDE ŞİKAYET ÇÖZÜME KAVUŞTU

2024 yılında Şikayetvar platformunda aylık ortalama 28 milyon ziyaret gerçekleşirken, toplamda 3 milyon 188 bin 999 şikayet çözüme kavuştu. Platformun kullanıcı sayısı ise 12 milyon 619 bin 829 kişiye ulaştı.

Tüketicilerin marka deneyimlerini paylaştığı platformda, özellikle e-ticaret ve dijital içerik sektörlerine yönelik şikayetlerde dikkat çeken bir artış yaşanırken, müşteri memnuniyetinin sağlanması adına şirketlerin bu alandaki sorunlara daha etkin çözümler üretmesi gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN