Silopi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı DEM Parti'den ihraç edildi

Silopi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı DEM Parti'den ihraç edildi

Şırnak'ın Silopi ilçesi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı, "kolektif yönetim anlayışına aykırı davrandığı" gerekçesiyle DEM Parti'den ihraç edildi. Parti, "bireysel hırslarını örgütsel ilke ve kazanımların önüne koyduğunu" belirttiği Ormanlı'ya, bulunduğu makamdan istifa etme çağrısı yaptı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti listesinden belediye başkanı seçilen Jiyan Ormanlı, "kolektif yönetim anlayışına aykırı davrandığı" gerekçesiyle partiden ihraç edildi. DEM Parti, Ormanlı'dan belediye başkanlığı görevinden de istifa etmesini talep etti.

"TEK YETKİLİ OLMA EĞİLİMİNDE ISRAR ETTİ"

DEM Parti Genel Merkezi'nin 6 Ağustos 2025 tarihinde yaptığı açıklamada, Ormanlı'nın kesin olarak partiden ihraç edildiği duyuruldu. Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu imzasıyla yayımlanan açıklamada, Ormanlı'nın "parti ilkeleriyle bağdaşmayan tutumlar sergilediği, kolektif yönetime uygun davranmadığı ve tek yetkili olma eğiliminde ısrar ettiği" belirtildi. Açıklamada, parti içi uyarılara ve görüşmelere rağmen eleştirilere kapalı bir tutum sergileyen Ormanlı'nın "bireysel hırslarını örgütsel ilke ve kazanımların önüne koyduğu" kaydedildi. Eş başkanlık modeline aykırı tekçi yaklaşımların kabul edilemeyeceği vurgulandı.

DEM Parti'nin Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, Silopi halkının ortaya çıkardığı bu kazanımı korumak için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade ederek, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partimizin ilke ve değerleriyle örtüşmeyen her türlü pratiğin karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi. Açıklamada Jiyan Ormanlı'ya net bir istifa çağrısı yapılarak, "Bizlerin ve Silopi halkının Jiyan Ormanlı'dan beklentisi ve isteği nettir. Ormanlı, bulunduğu makamdan istifa etmelidir" ifadelerine yer verildi. Partinin, "irade hırsızlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğini" ve "Silopi Belediyesi'nin halkın kalacağını" vurguladığı belirtildi.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN