Sinan Ateş davasında kritik tahliye: Bilgileri sızdıran polis serbest

Sinan Ateş davasında kritik tahliye: Bilgileri sızdıran polis serbest

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasında, Ülkü Ocakları yöneticilerine bilgi sağladığı iddia edilen dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal tahliye edildi.

Sinan Ateş cinayeti davasında dosyası ayrılan tutuklu sanık, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Komiser Mustafa Ensar Aykal, bugün görülen duruşmada tahliye edildi. Aykal, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatı doğrultusunda, cinayetin kilit isimlerinden Tolgahan Demirbaş’a Sinan Ateş’in adresini vermekle suçlanıyordu.

Tahliye kararı, gazeteci Alican Uludağ’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Uludağ, dava dosyasına giren ve cinayetin planlanma sürecine dair önemli detaylar içeren 10 Mart 2022 tarihli WhatsApp yazışmalarını kamuoyuyla paylaştı.

Yazışmalarda şu ifadeler yer aldı:

Tolgahan Demirbaş: “Amirim bizim GB istedi de... Adres lazım bize. Sana zahmet olmazsa...”

Mustafa Ensar Aykal: “Est bakalım reis... Reis, önceki GBye çıkıyor bu numara.”

Demirbaş: “Aynen reis, onun ipini çekmişler.”

Aykal: “Birazdan arıyorum reis...”

Bu diyaloglar, Aykal’ın cinayetle bağlantılı süreçte aktif rol oynadığı iddialarını güçlendirirken, tahliye kararına yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi. Mahkeme, tahliye gerekçesine ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapmazken, kamuoyunda kararın adil olup olmadığına dair tartışmalar sürüyor.

SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN KİŞİYDİ

Mustafa Ensar Aykal Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu’nda 5 yıl görev yaptı. 2023’te Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde göreve başladı. Ateş’in öldürülmesi sonrasında amir olarak soruşturmayı yürüten kişiydi. İddianamede, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın isteği üzerine Sinan Ateş’in cep telefon numarasını sorgulayıp, ev adresini Demirbaş’a ilettiği ileri sürülüyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN