Sinan Oğan'dan seçimin kaderini değiştirecek karar! Kimse bunu beklemiyordu

Sinan Oğan'dan seçimin kaderini değiştirecek karar! Kimse bunu beklemiyordu

Türkiye Pazar günü sandığa giderek seçimini yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların hiçbiri yüzde 50 sınırını aşamazken yüzde 5'in üzerinde oy alarak herkesi şaşırtan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği merak konusu oldu. Kulislerden gelen bomba iddia ise ortalığı fena karıştırdı. Sinan Oğan'dan seçimin kaderini değiştirecek karar! Kimse bunu beklemiyordu. Kimi destekleyeceğini açıkladı.

Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde yüzde 5'in üzerinde oy alarak tüm dikkatleri üzerine çeken ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın hangi ismi destekleyeceği merak konusu oldu. Birçok iddia ortaya atılırken kulislerden gelen bomba iddia herkesi şoke etti. Sinan Oğan'dan seçimin kaderini değiştirecek karar! Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ters düştü. Kimse bunu beklemiyordu. İşte Sinan Oğan'ın seçimlerde destekleyeceği o isim...

gfgfgf-2023-05-17t145610-410.jpg

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde heyecan tam gaz devam ediyor. Tüm Türkiye'nin gözü ikinci turda. 20 yıldır kaybetmeyen Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.5 oy alırken, yüzde 44.8'lik oy alan Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir yarışa girmiş durumda. Gözler ise ilk turda yüzde 5'in üzerinde oy alan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a çevrilmiş durumda. Peki Sinan Oğan hangi ismi destekleyecek?

SİNAN OĞAN'DAN SEÇİMİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK KARAR

Sinan Oğan yaptığı son açıklamada "Aşağı yukarı aramızda bir fikir birliği var" demişti. Kulislerden gelen son dakika bilgisine göre, Sinan Oğan'ın Millet İttifakı'na destek vermek istediği belirtildi. Ancak Oğan'ın bu kararı partisinde büyük yankı oluşturdu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Oğan arasında çatışma çıktı!

OĞAN VE ÖZDAĞ ARASINDA GERİLİM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Oğan'ın kararına mesafeli olduğu ve ikili arasında henüz ortak bir karar çıkmadığı belirtildi. İkili arasında gerilim devam ederken nasıl bir sonuca ulaşılacağı şimdiden merak konusu oldu.

hjhjhjhj-77.jpg

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA

Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'a konuk olan ATA İttifakı ortağı Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimlerde kimi destekleyeceklerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Sinan bey ile istişare halinde karar vereceğiz. Diğer arkadaşlarımızla, partilerimizin yetkili kurullarıyla istişare ile vereceğiz. Tabanımızla da görüşüyoruz. İki ittifakın yetkilileri ile görüşmeler neticesinde değerlendirmeler yapıp bir karar vereceğiz. Bu karar üç farklı şekilde çıkabilir. Cumhur İttifakı'nın desteklenmesi, Millet İttifakı'nın desteklenmesi, ikisinin de desteklenmemesi.

Bizim ile yapılacak bir ittifak olursa Türkiye'nin üzerinden 13 milyon sığınmacı yükü kalkar demek. Çok hızlı bir şekilde geri dönüş başlar. Bu Türk ekonomisinden çok büyük bir yükü kaldırır. Aynı şekilde Millet İttifakı bizimle ittifak yaparsa, Türkiye yılda 11 milyar dolar sığınmacılara aktarmaktan kurtarır, 7 milyar da insani yardım altında yardım durdurulur. Kiralar da büyük bir iniş başlayacak, aynı zaman bizimle kim ittifak yaparsa 400 milyon dolara vatandaşlık satışı durur." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN