Sınıfta kalan öğrencilere sevindiren haber! Bakan Tekin, kapıyı açık bıraktı

Sınıfta kalan öğrencilere sevindiren haber! Bakan Tekin, kapıyı açık bıraktı

Okullarda kademeli olarak uygulanan 4 dersten başarısız olanların sınıf tekrarı yapacağı uygulama, 9. sınıf öğrencileriyle başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, telafi sınavlarının yapılabileceğine dair mesaj verdi. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ndeki değişikliğe göre 9. sınıflarda 4 ders ve üzeri zayıfı olan 9. sınıf öğrencileri sınıf tekrarı yaptı.

Fakat sınıfta kalan 9. sınıf öğrencilerine telafi sınavlarının yapılması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili olarak, "Sınıf tekrarıyla ilgili şu an okullarımızdaki işlemler tamamlanmadı. Karne sürecinin tamamlanmış olması okullarımızda bu anlamdaki telafi niteliğindeki süreçlerin tamamlandığı anlamına gelmez" dedi.

SINIFTA KALAN 9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE TELAFİ SINAVI OLACAK MI?

Medyatava'da yer alan habere göre, telafi niteliğindeki sınavların yapılıp yapılmayacağı Kurban Bayramı sonrasında sınıfta kalan öğrenci sayısına göre belirlenecek.

Eğitim danışmanları ve öğretmenlere göre, sınıf tekrarı doğru bir karar. Fakat öğrenciler de telafinin gündeme gelmesini istiyor.

Eğitim Danışmanı Nur Erdem Özeren, "Üniversitelerdeki bütünleme sistemi gibi öğrencilerin aklı başına sonradan gelmesi ve sonradan başına geldiğinde konuyu ele alması olarak yorumlayayım. Sınırda kalan, derslerinin genelinde aslında iyi olmasına rağmen yaşadığı çeşitli olumsuzluklar nedeniyle zorda kalan çocuklar için telafi, bir kurtuluş yöntemi olabilir. O yüzden telafi şeklini de buna göre ayarlamak gerekir" açıklamasında bulundu.

30 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler başarısız sayılarak sınıf tekrarı yapılıyor. Bu konuda herhangi bir af gündemde değil.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Devamsızlıkla ilgili de daha önce de söylemiştim herhangi af ya da benzeri düzenleme yapmayı düşünmüyoruz. Bunun altını çizerek söylemek istiyorum" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN