Sisi ile görüşmesi gündem olmuştu: Erdoğan 'Rabia'dan vazgeçmiyor

Sisi ile görüşmesi gündem olmuştu: Erdoğan 'Rabia'dan vazgeçmiyor

Mısır'daki darbe sonrası yıllarca 'Rabia' işareti yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'daki Dünya Kupası açılış töreninde geçmişte 'zalim' diye seslendiği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile el sıkıştı. Erdoğan'ın yıllar sonra Sisi ile görüşmesi siyaset gündemini hareketlendirirken AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nı 'Rabia' işaretiyle açması ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'daki Dünya Kupası açılış töreninde geçmişte "darbeci, zalim, katil ve firavun" diye seslendiği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile el sıkışıp fotoğraf vermesi siyasetin gündemine oturdu.

sis.jpg

'YENİDEN NİYE OLMASIN, YENİDEN NİYE BAŞLAMASIN?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi yıllar sonra Katar'da bir araya geldi. İkilinin el sıkıştığı kare siyasetin gündemine otururken görüşmeyi, ''Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik" sözleriyle değerlendiren Erdoğan'ın ardından bir açıklama da Mısır'dan geldi: Erdoğan ve Sisi'nin Katar'daki el sıkışması ikili ilişkileri geliştirmenin başlangıcı olacak.

"BENİ BARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR AMA BARIŞMAM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllar önce Mısır'ın darbeci lideri Sisi için "Beni barıştırmaya çalışıyorlar ama barışmam" demişti. Sisi ile yeniden yakınlaşan Erdoğan'ın, Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul seçimleri öncesinde seçmenlere, "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?” sorusunu yöneltmesi bir kez daha akıllara geldi.

kur.jpg

İkilinin görüşmesi siyaset gündeminden düşmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nı 'Rabia' işaretiyle açması ve kameralara sık sık 'Rabia' işareti yapması gözlerden kaçmadı.

RABİA İŞARETİ NE ANLAMA GELİYOR?

Rabia işareti, 2013 Mısır askerî darbesini protesto etmek amacıyla Mısır'ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler destekçileri tarafından kullanılan bir el işareti.

İsmini, darbe karşıtı oturma eylemlerinin ve sonrasında 2013 Mısır katliamının konumu olan Rabia el-Adeviyye Camii'nden almıştır.

İşaretin sosyal medyada kullanılan sarı-siyah sembolü Türkiye'de ortaya çıkmıştır ve darbe destekçilerinin kullandığı V işaretine karşıt bir işaret olarak kullanılmıştır.

Oturma eylemlerinin başlangıcı olan 14 Ağustos, Uluslararası Rabia Platformu tarafından "Dünya Rabia Günü" olarak ilan edilmiştir

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN