Şoför yolcuların inmesine izin vermeyerek düşürmüştü: Belgesi iptal edildi

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde meydana gelen olayda şoför ve yolcu arasında tartışma çıktı. Kameralara yansıyan görüntülerde iki çocukla birlikte minibüsten inmek isteyen yolcu, şoförün ani manevrasıyla düştü. Olay üzerine başlatılan soruşturma sonucunda yakalanan şoförün belgesi süresiz iptal edilerek para cezası verildi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya yansıyan olayda şoförün yolculara yönelik hareketleri tepki çekmişti. Esenyurt'taki olayda ani manevra yaparak, tartıştığı kadın ve çocuğun minibüs içinde düşmesine yol açmıştı.

Başlatılan soruşturma sonucunda yakalanan şoförün Toplu Ulaşım Kullanım Belgesi iptal edildi.

İNMEK İSTEYEN YOLCUYU İNDİRMEDİ

Alınan bilgiye göre, 34 TMF 87 plakalı minibüse 2 çocukla binen yolcu, aracın yanlış olduğunu anlayınca ücret ödemeden inmek istedi. Bunun üzerine minibüs şoförü E.G. ile yolcu arasında tartışma çıktı. Sürücü, kapıları açmayıp bir anda hızlanarak yolcu ve çocuğu araç içerisinde düşürdü.

1kapak-006.jpg

İBB İŞLEM BAŞLATTI

Olaya ilişkin çalışma başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şoför hakkında, Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES) kapsamında "kamu güvenliği, insan sağlığı ve genel ahlaka aykırı davranışlarda bulunulması" maddesinden işlem yaptı.

BELGESİ SÜRESİZ İPTAL EDİLDİ

Araç ruhsatı geçici olarak askıya alınan ve Toplu Ulaşım Kullanım Belgesi süresiz iptal edilen sürücüye ayrıca zabıta ekiplerince 2 bin 52 lira idari para cezası uygulandı.

YAKALANAN ŞAHIS ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBES

Konuyla ilgili polis ekipleri harekete geçip minibüs şoförünü yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde, plaka ve kimlik bilgileri belirlenen E.G. isimli şüpheli şahıs dün yakalandı.

1kapak-005.jpg

Emniyette işlemleri biten şahıs sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN