ŞOK Marketler'den kadın kooperatiflerine anlamlı destek: "Şok’ta ben de varım" projesi genişliyor

ŞOK Marketler'den kadın kooperatiflerine anlamlı destek: "Şok’ta ben de varım" projesi genişliyor

Kadın istihdamında öncü şirketler arasında yer alan ŞOK Marketler, kadın girişimcilere yönelik desteklerini artırarak “Şok’ta Ben de Varım” projesinin kapsamını genişletti. Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki kadın kooperatifleri tarafından üretilen el emeği ürünler, artık ŞOK mağazalarında satışa sunuluyor.

2019 yılında başlatılan projede ilk olarak ev kadınları tarafından üretilen bez çantalar satışa sunulmuştu. Bu yıl, Hatay, Adana ve Ankara gibi farklı şehirlerdeki kadın kooperatifleriyle iş birliği yapılarak zeytin, zeytinyağı, tarhana ve el işi tülbentler gibi çeşitli ürünler ŞOK mağazalarında yerini aldı. ŞOK Marketler, projenin gelecekte daha fazla kooperatif ve ürün çeşitliliği ile kadınların ekonomik gücünü artırmayı hedefliyor.

ŞOK Marketler CEO'su Uğur Demirel, projenin önemini vurgulayarak, kadınların üretim ve istihdama katılımının toplumsal refah için kritik olduğunu belirtti. Demirel, “Kadın emeğine destekte ‘Ben de Varım’ diyoruz” diyerek, projenin kadın kooperatiflerine sürekli gelir sağlayacak bir model olma yolunda ilerlediğini ifade etti. İlk etapta yaklaşık 100 mağazada sunulan ürünlerin, mağaza sayısının artırılarak daha geniş kitlelere ulaştırılması planlanıyor.

Bu anlamlı adım, hem yerel ekonomiye hem de kadınların hane ekonomilerine önemli katkı sağlayarak, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik somut bir adım olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN