6 yaşında çocuğa istismar davasında yine karar çıkmadı!

6 yaşında çocuğa istismar davasında yine karar çıkmadı!

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki çocuğunu yetişkin bir erkek ile "dini nikahla evlendirip" cinsel istismara maruz kalmasına sebep olması hakkındaki dava, bugünkü duruşmasında 17 Temmuz'a ertelendi.

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile "dini nikahla evlendirmesi" ve cinsel istismara maruz bırakılmasına sebep olmasına ilişkin davanın dördüncü duruşması bugün İstanbul’daki Kartal Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dava, Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli'nin tutukluluğun devamına karar verilerek 17 Temmuz'a ertelendi. Anne Fatıma Gümüşel de tutuksuz yargılanmaya devam ediyor.

Savcılık, esas hakkında mütalaa vermek için süre istedi.

NE OLMUŞTU?

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kız çocuğu H.K.G'nin, babasının kendisini 6 yaşındayken, o dönem 29 yaşında olan Kadir İstekli ile imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi olması üzerine yaşananlar ortaya çıkmıştı.

H.K.G. imam nikahı kıyıldıktan bir gün sonra, Kadir İstekli'nin cinsel istismarına maruz kaldığını anlatarak 13 yaşındayken nişan, 14 yaşına geldiğinde ise düğün yapıldığını ve düğünden sonra Kadir İstekli ile aynı evde yaşamak zorunda kaldığını belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN