Türk milletvekiline canlı yayında ölüm tehdidi: Ankara, Atina'ya 'failleri cezalandır' dedi

Türk milletvekiline canlı yayında ölüm tehdidi: Ankara, Atina'ya 'failleri cezalandır' dedi

Dışişleri, Yunanistan'da bir televizyon programına katılan İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek'in canlı yayında ölümle tehdit edilmesinin ardından Atina'ya çağrıda bulundu. Batı Trakya halkının arkasında olduğu mesajını veren Dışişleri, "Yunan makamlarının, bu vahim olayı soruşturmasını ve failleri cezalandırmasını bekliyoruz" ifadelerini kaydetti.

Batı Trakya’daki Türk Azınlığın yoğunlukla yaşadığı İskeçe’de yayın yapan yerel Mahitis gazetesi sahibi Panos Papadopoulos’un Next TV’deki programına katılan İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek, programa katılan bir izleyici tarafından ölümle tehdit edildi. Yayına bağlanan seyirci “Türkiye ile Yunanistan arasında savaş çıkarsa öldüreceğim ilk kişi Zeybek’tir” dedi.

Bu sözlerin üzerine Zeybek yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybek şu ifadeleri kaydetti:

Sunucu ve kanal sahibi gazeteci, vatandaşın açıklamalarını kınamak yerine, onunla sohbeti devam ettirdi, hatta vatandaşın açıklamalarından yana tavır aldı. Siyasete başladığım ilk andan itibaren tehditler aldım ve belirli çevrelerin hedefi oldum fakat bu tür eylemler beni hiçbir zaman endişelendirmedi veya korkutmadı ve Azınlığın hak arama çizgisinden beni hiç bir zaman saptırmadı. Ancak, sürekli hedef olmam ve canlı yayında hayatıma yönelik tehditler almam tüm sınırları aştı. Medyanın tüm bu olaylara toleransı sona erdirmesi gerektiğini düşünüyorum, çünkü medyanın esas rolü demokrasiyi savunmak kini ve nefreti değil. Artık herkes sorumluluklarını üstlensin

Yayının ardından açıklamalarda bulunan Zeybek seyircinin tutumundan dolayı İskeçe Savcılığı ve İskeçe Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulundu.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadıklarını belirtti ve savcıları göreve davet etti.

DIŞİŞLERİ'NDEN YUNANİSTAN'A ÇAĞRI

Dışişleri Bakanlığı'ndan da Yunanistan'a Batı Trakya Türkleri ile ilgili flaş bir çağrı geldi. Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Batı Trakya halkının arkasında olduğu mesajını verdi ve Yunanistan'a olayın çözüme kavuşması uyarısında bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN