Ölüme terk edilen hastalar için soruşturma

Ölüme terk edilen hastalar için soruşturma

Hatay'daki Özel Defne Hastanesi'nde yoğun bakımda unutulan ve soğuktan ölen hastalar Türkiye'nin yüreğini yaktı. Sağlık Bakanlığı da hastaların terk edildiği iddiasının ardından soruşturma başlattı. Bakan Koca, "Depremin sağlık camiamıza yaşattığı üzüntüleri bir kat daha artırmıştır. Bu ve benzeri iddialar ile ilgili gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz" dedi.

AFAD gönüllüsü Serkan Ayten, 6 Şubat depremleri sırasında büyük hasar gören Hatay Antakya'daki Özel Defne Hastanesi yoğun bakımında biri bebek 14 hastanın ölüme terk edildiğini, tesadüfen girdikleri hastaneden yaşama tutunabilen 5'ini kurtarabildiklerini söyledi.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre hastaların yoğun bakımda terk edilmesinden bir gün önce hastanenin 7'inci katından vinçle kurtarma operasyonu yapılmış ancak, yoğun bakımdakiler unutulmuşlardı. Gönüllü "Unutulan biri bebek, sekizi yetişkin yoğun bakım hastasını ölü halde bulduk" dedi. Üçü kadın beş yaşlı hastaysa yoğun bakım ünitesinde yaşarken bulunmuşlardı.

'DEPREM ÖLDÜRMEMİŞ HASTANE SORUMLULARI ÖLDÜRMÜŞ'

Yaşayan insanların böyle bir durumda ölüme terk edilmelerinin kendilerini çok etkilediğini söyleyen Ayten, “Hastanenin tüm camları kırılmış, duvarlar yıkılmış, hastalar, yaşlılar çıplak, makineler çalışmıyor, sondaları dolmuş. Açıkça ölüme terk edilmişler. Ölenlerin çoğu zaten soğuktan yaşamını yitirmiş. Deprem öldürmemiş hastane sorumluları öldürmüş. İlk gün kurtarılabilirlerdi. Hastaların orada bırakılması başlı başına bir suç. Gönüllülerin desteği ve vinç yardımı ile önce yaşayanları, sonra hayatını kaybedenleri tahliye edip, Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim ettik” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık Bakanlığı o iddialar sonrası soruşturma başlattı. Sağlık Bakanı Koca, Antakya'daki özel bir hastane ile ilgili görüntülere ilişkin de "Konuşmama üzüntü içinde eklemek zorunda olduğum bir husus var. Antakya'daki bir özel hastane ile ilgili iddialar hepinizin malumu. Depremin sağlık camiamıza yaşattığı üzüntüleri bir kat daha artırmıştır. Bu ve benzeri iddialar ile ilgili gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN