Depremde hastanede ölüme terk edilmişlerdi! Ailelerine haber verilmeden...

Hatay'daki Özel Defne Hastanesi'nde yoğun bakımda unutulan ve soğuktan ölen hastalarla ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlatmıştı. Hayatını kaybeden hastalardan bazılarının yakınlarına haber verilmeden defnedildiği ortaya çıktı.

AFAD gönüllüsü Serkan Ayten, 6 Şubat depremleri sırasında büyük hasar gören Hatay Antakya'daki Özel Defne Hastanesi yoğun bakımında biri bebek 14 hastanın ölüme terk edildiğini, tesadüfen girdikleri hastaneden yaşama tutunabilen 5'ini kurtarabildiklerini söylemişti. Sağlık Bakanlığı o iddialar sonrası soruşturma başlatmıştı. Skandal olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; yoğun bakımda bulunan yakınını kaybeden bir Hataylı, çıkarılan cenazelerin ailelere haber verilmeden toprağa verildiğini aktardı. 18 Şubat öncesine kadar ailesiyle yakınını aradığını belirten vatandaş, defni kendi başlarına araştıra araştıra öğrendiklerini söyledi. Aile başka hasta ailelerinin de yoğun bakımda öldüğü anlaşılan yakınlarının günler sonra enkazdan çıkarılarak habersizce defnedildiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN