Kış henüz bitmedi: Eldivenleri, atkıları hazır tutun! Meteoroloji, İstanbul dahil birçok kent için kar yağışı uyarısı yaptı

Kış henüz bitmedi: Eldivenleri, atkıları hazır tutun! Meteoroloji, İstanbul dahil birçok kent için kar yağışı uyarısı yaptı

Meteoroloji, Türkiye hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Küresel ısınma nedeniyle kış aylarını yağışsız geçiren batı bölgelerinde mart ayında karla karışık yağmur bekleniyor. Doğu bölgeleri içinse şiddetli yağmur uyarısı yapıldı. İşte, illere 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bu hafta sonundan geçerli olmak üzere önümüzdeki hafta için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Uzmanlar iç kesimdeki yağışların şimdiden başladığını ifade ederken, kış daha yeni başlıyor uyarısında bulundu. Önümüzdeki hafta için ise yurdun yüzde 50'sinde etkili olacak şekilde ve büyük ölçekte yağış beklediklerini ifade ettiler.

İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli yağmur beklenirken, İstanbul için karla karışık yağmur beklendiği ifade edildi.

KURAKLIK SONRASI SEL FELAKETİNE DİKKAT

Tarihte yaşanan büyük kuraklıklar sonrasında meydana gelen sel baskınlarına dikkat çeken uzmanlar, geçtiğimiz yüzyıl içerisinde kurak geçen kış ve bahar aylarından sonra, kuraklık yaşayan bölgelerin yaz aylarında sel felaketi ile karşı karşıya kaldıklarını hatırlattı.

hava-durumu-tahminleri.jpg

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Çankırı, Zonguldak, Bartın, Malatya, Hakkari, Şırnak, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, bu sabah saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara ile güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA RAPORU

9 MART 2023 PERŞEMBE

haritatahmingun1.jpg

10 MART 2023 CUMA

haritatahmingun2.jpg

11 MART 2023 CUMARTESİ

haritatahmingun3.jpg

12 MART 2023 PAZAR

haritatahmingun4.jpg

13 MART 2023 PAZARTESİ

haritatahmingun5.jpg

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN