Büyükçekmece’de yeni başkanvekili Hakan Çebi oldu

Büyükçekmece’de yeni başkanvekili Hakan Çebi oldu

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün yerine başkan vekili olarak seçilen CHP’li Ahmet Şahin’in de tutuklanmasının ardından Belediye Meclisi yeniden toplandı. Yapılan gizli oylamada CHP’nin adayı Hakan Çebi, 35 meclis üyesinden 20’sinin oyunu alarak yeni başkan vekili seçildi.

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün ardından yerine başkan vekili olarak seçilen CHP’li Ahmet Şahin’in de tutuklanması üzerine meclis yeniden toplandı. Belediye Başkan Vekilliği görevine, CHP’nin adayı Meclis Üyesi Hakan Çebi oy çokluğuyla seçildi.

Belediye Meclisi, İstanbul Valiliği’nin çağrısıyla bugün saat 10.00’da belediye binasında olağanüstü toplandı. Meclis İkinci Başkanvekili Ayşe Banu Eraslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, başkan vekili seçimi yapıldı.

CHP Grubu Hakan Çebi’yi aday gösterirken, AK Parti ve MHP grupları ise AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Yazıcı’yı aday gösterdi. Gizli oylama yöntemiyle yapılan seçimde ilk iki turda üçte iki çoğunluk sağlanamadı. Üçüncü turda ise 35 meclis üyesinden 20’sinin oyunu alan Hakan Çebi, salt çoğunlukla Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili oldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Valiliğince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekilli Ahmet Şahin'in İçişleri Bakanlığınca 9 Temmuz'da görevinden uzaklaştırıldığı belirtilmişti.

Açıklamada, "5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesi hükümleri gereğince, Büyükçekmece İlçe Belediye Meclisinin, Belediye Başkanı Vekili'ni seçmek üzere 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü saat 10.00'da toplanması Valiliğimizce uygun görülmüştür." ifadesi kullanılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN