Erdoğan: Sapkınlığı sanat adıyla normalleştirme gayesi taşıyorlar

Erdoğan: Sapkınlığı sanat adıyla normalleştirme gayesi taşıyorlar

2. Yeditepe Bienali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her türlü sapkınlığı, ahlaksızlığı, marjinalliği sanat adı altında normalleştirme gayesi taşıyan bu sinsi saldırıya karşı kendi imkanlarımızı daha güçlü şekilde devreye almamız şarttır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. Yeditepe Bienali'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bienal kapsamında sergilenecek derinlik ve özgürllük kapsamı bakımından eşi ve benzeri olmayan bir etkinliktir.

Her türlü sapkınlığı, ahlaksızlığı, marjinalliği sanat adı altında normalleştirme gayesi taşıyan bu sinsi saldırıya karşı kendi imkanlarımızı daha güçlü şekilde devreye almamız şarttır.

Bienalimizde 36 farklı ülkeden katılımcı yer alıyor. Kültür ve sanatımızın gelişmesine destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Batı dillerinde 'art' kelimesiyle karşılaşılan sanat kavramı Latince 'düzenlemek' kökünden gelirken Arapça 'yapmak, etmek' kökünden geliyor. Düzenlemek ile yapmak ile bu iki medeniyetin hayatı algılayış biçimini de gösterir. Yapmak çok daha derin, çok daha kapsayıcı ve ulvi bir eyleme atıfta bulunmaktadır. Bizim nezdimizde insan Rabbinin eseridir.

Bir yabancı bize 'İslam nedir?' diye sorduğunda işaret edeceğiz somut örnek Süleymaniye Camii olacaktır, Sultanahmet Camii olacaktır. 'Sanatınızın özgün eserleri nelerdir?' dediklerinde de yöneleceğimiz yer Yeditepe Bienali'nde sergilenen eserler olacaktır.

Bilginin ve sezginin sınırlarını doğru tayin ettiğimizde sanatımızın önündeki ufkun sonsuzluğunu daha iyi kavrayabiliriz.

Mimariden musikiye, edebiyattan resme tüm sanat faaliyetlerimizde insanı ve tüm varlıkları içine alan daha büyük ve daha ilahi bir kaynağa yöneldiğimizde yapabileceklerimizin sınırı olmadığını göreceğiz. Batının adına 'yaratıcılık' dediği ama aslında mevcut olanı düzenlemek olan bu sanat yaklaşımın mukayesesini erbabının takdirine bırakıyoruz.

Ey Mimar Sinan, Allah sana rahmet eylesin. Bu muhteşem eseri oraya çıkaran mimarımız var."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (65)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
65 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN