Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Gençlere telefon ve bilgisayarlarda 5 bin 500 lira destek

Bakanlar Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Bakanlar Toplantısı sona erdi. 3 saat 45 dakika süren toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz." dedi. Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası ile pilot proje olarak deprem bölgesinden başlamak üzere yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğini de duyurdu.

7804504.jpg

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Türkiye Yüzyılını inşa süreci hedefiyle çıktığımız yolculuğumuz sürüyor. Ülkemizi dünyada hak ettiği yere getirmenin mücadelesini veriyoruz. Dış politika kulvarında yoğun bir programımız vardı. Orta Vadeli Programın tamamlayıcısı niteliğindeki 14. Kalkınma Programını yakında sunacağız. Hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir ferdini OVP'ye destek olmaya davet ediyorum. 85 milyon el ele gönül gönüle Türkiye'yi hedefleriyle buluşturacağız.

ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONU DESTEĞİ

Örgün eğitimdeki öğrencilerimize bilgisayar ve cep telefonu desteğini açıklıyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde destek vereceğiz. Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7'si kadar tutarda destek sağlayacağız.

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz.

18 yaşına giren tüm gençlere 1 yıl süreyle geçerli Genç Kart vereceğiz, müze, sinema tiyatro, sinemadan ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler.

DEPREM BÖLGESİNDE YENİ EVLENEN ÇİFTLERE FAİZSİZ KREDİ

Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız.

7804506.jpg

AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik Bankası'na dair teklifimizi Meclisimizin takdirine sunacağız. Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız. Yeni evlenen gençlere Aile ve Gençlik Bankası'ndan faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız.

"FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Son dönemde artan hayat pahalılığının, gıda ve kira fiyatlarının vatandaşımızın gündeminden çıkacağı ana kadar bu dengesizlikleri gidermek bizim önceliğimizdir. Vatandaşımızın lokmasına kast eden fırsatçılara göz açtırmıyoruz. Depremzedelerimizi, mağduriyeti fırsata çevirmeye çalışan aç gözlülerin insafına kesinlikle bırakmayacağız, her türlü tedbiri alarak üzerlerine gideceğiz.

İLAN SİTELERİ ALDATICI İLANLARDAN MESUL OLACAK

Attığımız çeşitli adımlarla otomobil piyasasındaki balonu söndürdük. 1 Kasım'dan itibaren ilan sitelerini aldatıcı ilanlardan dolayı mesul tutuyoruz. Yanıltıcı ilan verilmesi veya bu konuda zafiyet verilmesi halinde 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulayacağız. Günübirlik kazanç uğruna ülkesinin geleceğini tehlikeye atan insan tipi, bu millete, inanca ait değildir. Bu virüsü temizlemek hepimizin ortak görevidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN