Erdoğan: Öğretmenimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuştu. Erdoğan, "Teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Öğretmenlerimizin canına kasteden alçaklara, döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz. Öğretmenimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlerle Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda bir araya geldi.

Erdoğan, ''Bizim varlık sebebimiz öğretmenlerimizdir. Teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum'' açıklamasında bulundu. Okulları her alanda en modern imkanlarla donatıldığını söyleyen Erdoğan, ''Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdık'' ifadelerini kullandı. Erdoğan, uzman öğretmenliğe başvuran 432 bin 672 adaydan 422 bin 368'i sınavda başarılı olarak uzman öğretmen olduğunu açıkladı. Başöğretmenlik sınavında ise 66 bin 679 uzman öğretmenin başarılı olarak başöğretmen olma hakkı kazandığını söyledi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başlıkları şu şekilde;

'192 KAHRAMAN ÖĞRETMENİMİZİN HİÇBİRİNİN UNUTULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

"Teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Teröre şehit verdiğimiz İstiklal Caddesi'nde Arzu Özsoy ve Karkamış'ta Ayşegül Alkan öğretmenlerimiz için de başsağlığı diliyorum. Canlarını feda eden öğretmenlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak görevimiz. Eğer cumhurbaşkanı olduysak bunun tohumlamasını yapan öğretmenlerimizdir. Sergiledikleri fedakarlıklarla, 192 kahraman öğretmenimizin hiçbirinin unutulmasına izin vermeyeceğiz. Öğretmenlerimizin canına kasteden alçaklara, döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz. Öğretmenimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz."

'GABAR'DA DA OLACAĞIZ, TENDÜREK'TE DE OLACAĞIZ'

"Irak'ı ve Suriye'nin kuzeyine düzenledikleri operasyonlarla teröristlerin yuvalarını darmadağın ediyorlar. Maalesef şu an Meclis'te bunlardan rahatsız olanlar var. Gabar'da da olacağız, Tendürek'te de olacağız. Nerede varsa orada olacağız. Sınırlarımız içinde ve dışında terörle mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Silahlı kuvvetlerimiz Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine düzenledikleri hava harekatı ile terör yuvalarını darmadağın ediyor. Sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Evlatlarımızı terör tehdidi olmadan yaşatmaya kararlıyız."

'BEN 75 KİŞİLİK SINIFTA OKUDUM, ŞİMDİ SAYI 20'LERİN ALTINA İNDİ'

"Kültürümüzde öğretmen, bir kuyumcu titizliğinde öğrencisinin içindeki o cevheri işleyen bir gönül işçisidir. Öğretmenlerimiz, karakterimizin de mimarlarıdır. Türkiye büyüdükçe bunu her şeyden önce öğretmenlerimize yansıtmayı görev bildik. 120 kişilik sınıfların olduğu okullarımız vardı şimdi sayı 20'lere indi. Okullarımızın bakımsızlıktan kurtararak her alanda en modern imkanlarla donattık. Öğretmenlerimizi de ihmal etmedik. Toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak eğitim ordumuzu güçlendirdik. Halen görev başındaki 100 öğretmenden 75'inin atamasını biz yaptık. Bu yıl da bütçede Aslan payını eğitime ayırdık. 20 yıl önce eğitime ayrılan bütçe 7.5 milyar liraydı.

'EĞİTİM BÜTÇEMİZİ 651 MİLYAR LİRA OLARAK BELİRLEDİK'

Önümüzdeki yıl için eğitim bütçemizi 651 milyar lira olarak belirledik. Eğitim - öğretim, böyle gelmiş böyle gider anlayışı ile yürütülebilecek bir faaliyet değil. Eğitime ilişkin her reformu, her kararı uzun istişareler neticesinde artısını eksisini iyi hesap ederek tasarladık. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu da bu yaklaşımın bir hasılası olarak ortaya çıkardık. Kanun yürürlüğe girer girmez önüne arkasına bakmadan birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Tamamı yalan bilgilerle devletimiz ile öğretmenlerimiz arasına fitne sokmaya çalıştılar. Ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi. Şartları taşıyan öğretmenlerimizi yüzde 95'i kariyer sistemine başvurmuştur. Başvuranların yüzde 99'u sınava girmiştir. Kariyerlerine ve geleceklerine sahip çıkan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

UZMAN VE BAŞÖĞRETMEN UNVANINI KAZANAN ÖĞRETMEN SAYISINI AÇIKLADI

"Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin öğretmenin 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf olanlarla birlikte toplam 516 bin öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkı kazandı. Başöğretmenlik sınavına başvuran 68 bin öğretmenin 66 bini sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmenimiz ise doktorayı tamamladıkları için sınavdan muaf tutulmuşlardır. 66 bin 679 öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı. Önümüzdeki dönemi Türkiye Yüzyılı yaparak evlatlarımıza daha müreffeh bir ülke bırakacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN