Deniz Baykal'a kaset kumpasında bir gözaltı

Deniz Baykal'a kaset kumpasında bir gözaltı

FETÖ’nün kripto haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen ve üç ayrı suçtan aranan eski Emniyet Amiri Ü.Y., Ankara'da düzenlenen operasyonla yakalandı. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve bazı siyasetçilerin usulsüz dinlenmesi ve görüntülerinin kaydedilmesi soruşturmalarında adı geçen şüpheli, evinde saklandığı gizli bölmede gözaltına alındı.

CHP eski Genel Başkanı Merhum Deniz Baykal ve bazı siyasetçilere ait olduğu iddia edilen müstehcen içerikli görüntülerin yayınlanması, usulsüz dinleme ve resmi belgede sahtecilik gibi suçlardan aranan eski Emniyet Amiri Ü.Y., Ankara'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheli, evinde saklandığı gizli bölmede gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ’nün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı olduğu tespit edilen ve “FETÖ’ye üye olmak” suçlamasıyla hakkında üç ayrı aranma kaydı bulunan Ü.Y.’nin Ankara’da yakalandığını duyurdu.

SORUŞTURMALARDA ADI GEÇİYORDU

2008-2014 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görev yapan ve 2016 yılında meslekten ihraç edilen Ü.Y.,

  • CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve bazı milletvekillerine ait olduğu iddia edilen müstehcen görüntülerin yayınlanması,
  • Kişisel ses ve görüntülerin izinsiz kaydedilmesi,
  • Telefonların usulsüz dinlenmesi,
  • Resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla aranıyordu.

Uzun süredir firari olan şüpheli, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekiplerinin koordineli operasyonuyla evinde saklandığı özel bir gizli bölmede yakalandı.

YERLİKAYA: FETÖ’CÜLERİ TEK TEK YAKALAYACAĞIZ

Operasyonun ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Valiliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu gerçekleştiren emniyet ekiplerini tebrik ederek, "FETÖ’cüleri tek tek yakalayacağız!" ifadelerini kullandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ve şüpheliyle bağlantılı olabilecek diğer kişilere yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN