Bakan Kurum duyurdu: ‘Kentsel dönüşümde yarısı bizden’ kampanyası başladı

Bakan Kurum duyurdu: ‘Kentsel dönüşümde yarısı bizden’ kampanyası başladı

Çevre, Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce Ramazan Bayramı'nda açıkladığı kentsel dönüşümde 'Yarısı bizden' kampanyası için başvuruların bugün başladığını duyurdu. 29 Mayıs'a kadar yapılacak başvurular, e-Devler üzerinden yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı’nda kentsel dönüşüme dair ‘Yarısı bizden’ kampanyasını açıklamıştı. Buna göre TOKİ vasıtasıyla İstanbul'da inşa edilecek konutların yarı ücretini devlet karşılayacak.

Kentsel dönüşüm kampanyasında öncelik İstanbul'da olacak. Sonraki süreçte ise 7 bölgede dönüşüm projesi yapılacak. İlk yıl 200 bin rezervde 100 bin konutun dönüştürülmesi planlanıyor. 5 yıl içerisinde ise yaklaşık 1 milyon bağımsız bölümün dönüştürülmesi hedefleniyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ‘Yarısı bizden’ kampanyasının bugün başladığını duyurdu. Kampanyaya başvurmak isteyenler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Bakan Kurum ayrıca kampanyaya başvuruların 29 Mayıs 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden devam edeceğini söyledi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kentsel dönüşüm süreci binanın boşaltılmasının ardından TOKİ tarafından yürütülecek. Başlatılacak süreçten sonra en geç 2 yıl içerisinde inşaata başlanacak. Başvuru sürecinde herhangi bir ücret istenmezken 5 bin 250 TL kira, 10 bin 500 TL ise taşınma yardımı yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN