Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Ödemenin yarısı devletten: Cumhurbaşkanı müjdeledi!

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Ödemenin yarısı devletten: Cumhurbaşkanı müjdeledi!

Ev sahibi olmak isteyen insanlar için kentsel dönüşüm projesinin şartları ve ödemeleri belli oldu. Peki ödemeler nasıl olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında evini yenileyecek vatandaşlar projenin detaylarını internet üzerinden araştırmaya devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili şartları açıkladı. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ÖDEMELERİ VE ŞARTLARI

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşa yarısı bizden kampanyası başlatıldı. Örnek olarak 100 metrekare 2+1 ev alacak vatandaş için 750 bin TL tutarı devlet tarafından karşılanacak. Kalan miktarın yüzde 10 kısmı peşinat olacak ve aylık 5 bin 625 TL taksit ödemesiyle 10 sene vade imkanı sunulacak. 120 metrekare 3+1 ev için 900 bin TL tutarı devlet karşılayacak, kalan tutarın yüzde 10 kısmı peşinat olarak ödenecek ve 6 bin 750 TL taksit tutarıyla 10 sene vade uygulanacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Recep Tayyip Erdoğan proje ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'İlk müjdemiz kentsel dönüşüm yarısı bizden. Riskli olan yapılar tespit yaptırıldığı zaman isterlerse yerinde isterlerse rezerv alanlarında dönüşüme girmiş maliyetin yarısı devlet tarafından karşılanacak. 100 metrekare büyüklüğündeki 2+1 evi yaptıracak kişinin 1.5 milyon TL maliyeti çıkıyor. Bu tutarın 750 bin TL'sini hibe edeceğiz. Kalan 750 bin TL tutarı vatandaş kendisi taksitli olarak ödeyecek ve evini yenilemiş olacak. Devlet 120 metrekare 3+1 ev için 1.8 milyon tutarın 900 bin TL'sini karşılayacak. Borçlanacak vatandaşa da ona göre kolaylık sağlanacak. Yüzde 0.79 oranlı kredi 10 sene vadeli olarak sunulacak. 

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası

Yüzde 10 kısmı ise kalan 10 sene üstünde TFE memur artışı oranında ödeyebilecek. 750 bin TL aylık taksit, 900 bin TL için aylık taksit değişecek. Birikmişi olmayan vatandaş güvenli şekilde ev sahibi olabilecek. Bütün bunlar TOKİ güvencesiyle yapılacak ve bir istismar olmayacak. Parsel olarak dönüştürme yapmak isteyenler yüzde 0.74 oranlı faizle 1 milyon 250 bin TL'ye kadar kredi kullanabilecek. Hibe ve kredi konusunda devlet her zaman milletin yanında. Kampanya İstanbul'da başlayacak. Bu şekilde ihtiyaç olan dönüşüm yerlerinde 1.5 milyon evin 300 bininden 200 binini kendi yerinde 100 bin konutu ise rezerv alanlarında bir sene içinde tamamlayacağız. Önümüzdeki Çarşamba günü başvurular başlayacak. Kampanya ile ilgili diğer tüm detaylar Bakanlık tarafından paylaşılacak. İkinci müjde ise kira yardımları. İstanbul'da verilen 3 bin 500 TL kira yardımlarını 5 bin 250 TL'ye yükseltiyoruz. Vatandaş isterse kira yardımından isterse kredi kampanyasından faydalanarak evini yenileyebilecek. Aynı zamanda kuraları devam eden TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 50 bin konut ve arsa sahiplerine şimdiden hayırlı olsun diliyorum.' Kentsel dönüşüm kapsamında yarısı bizden projesi ile ilgili şu adımlar izlenecek; Ev sahibi olan vatandaş 26 Nisan ve 29 Mayıs tarihleri arasında e-Devlet sisteminden başvurusunu gönderecek. Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri başvuru yapılan bina ile ilgili ön incelemelerini yaparak rapor hazırlayacak. Gönüllülük esas alınarak bina için bir protokol hazırlanıp proje aşaması başlayacak. Sonrasında ruhsat süreci başlayacak ve bina boşaltıldıktan sonra TOKİ inşaatı en geç 2 sene içinde bitirecek ve bu süreç içinde vatandaşa 10 bin 500 TL taşınma ve aylık 5 bin 250 TL kira desteği sağlanacak. Başvurular 26 Nisan tarihinde e-Devlet sistemi aracılığıyla başlayacak. Üçüncü evini parsel olarak dönüştürmek isteyen vatandaşlar yüzde 0.74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin TL kredi kullanabilecek. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN