Hababam Sınıfı'nın Avni Hoca'sı meğer Hatırla Sevgili dizisinin ünlü oyuncusuymuş!

Hababam Sınıfı'nın Avni Hoca'sı meğer Hatırla Sevgili dizisinin ünlü oyuncusuymuş!

Yeşilçam'ın efsanelerinden 'Hababam Sınıfı' film serisi, yıllar geçse de popülaritesini kaybetmiyor. 'Hababam Sınıfı'nda edebiyat öğretmeni 'Avni Hoca'yı oynayan oyuncu meğer birçok dizide rol alan bir ünlü isimmiş. İşte, Hababam Sınıfı'nın Avni Hoca'sını oynayan oyuncu...

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez'in üstlendiği, yazar Rıfat Ilgaz'ın 'Hababam Sınıfı' adlı romanından uyarlanan 1974 yapımı Türk komedi filmi olan Hababam Sınıfı, günümüzde de büyük bir ilgiyle izleniyor.

Medyatava'da yer alan habere göre, 'Hababam Sınıfı Tatilde' filminde 'Avni Hoca' karakteri, efendiliği ve işine olan sevgisiyle sevilen bir karakterdi. 'Avni Hoca' karakterini oynayan oyuncu ise Avni Yalçın idi.

avni-yalcin-dizileri-filmleri.jpg

AVNİ YALÇIN KİMDİR?

1947 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

'Hababam Sınıfı Tatilde' filminde 'Edebiyat Öğretmeni Avni' rolüyle adını duyurdu.

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu olan Avni Yalçın; 'Kurtuluş', 'Karakolda Ayna Var', 'Perihan Abla' gibi dizilerde rol aldı.

'Hatırla Sevgili' dizisinde 'Şevket' karakterini oynayan oyuncu, 'Melekler Korusun' dizisinde Salih karakterini canlandırdı.

Avni Yalçın, kendisi gibi oyuncu Ayşegül Devrim ve Ayşe Kökçü ile evlenip boşandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN