Erdoğan: Kılıçdaroğlu'na bu vatanı böldürtmeyeceğiz

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'na bu vatanı böldürtmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen ‘’Büyük İstanbul Mitingi’’nde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Atatürk Havalimanı'nı 'tek parti CHP’si tarafından bitirildiği yer' olarak niteleyen Erdoğan, ''Bunların bu ülkede dikili taşı yok, dikili ağacı yok. Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle beraber gezen, dolaşan Kılıçdaroğlu’na biz vatanı böldürtmeyeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günle kala 'Büyük İstanbul Mitingi'nde vatandaşlara sesleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine AK Parti'nin mitingine 1 milyon 700 bin kişinin katılım gösterdiğini açıklayarak başladı. Yaklaşık 1,5 saat boyunca açıklamalarda bulunan Erdoğan sık sık Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Aziz İstanbul, sizi en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. İstanbul senin her bir sokağını, semtini, tepeni ayrı ayrı selamlıyorum.

15 Mayıs'ta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Kim olduğunu biliyorsunuz. Dün Maltepe'deymişler. Resmi rakamı getirdiler bize 1 milyon 700 bin. Sadece bir semtini bile sevmenin ömre bedel olduğu İstanbul'u doğumdan bu yana aşkla sevdik.

Burada doğduk, burada büyüdük, buranın hizmetkarı olduk. İstanbul'u dünyada saygın bir şehir haline getirdik. Bütün dünya önümüze serilse ve nerede yaşamak istersiniz diye sorsalar her zaman ve sadece İstanbul'dur. Siz de İstanbul'da yaşamak istemiyor musunuz?

Bu heyecan nereden geliyor İstanbul'da yaşamaktan geliyor. Tarih boyunca insanlığın göz bebeği olarak kalmıştır. İstanbul başka ve İstanbul'un bu farklılığı zaten bizi bu şehre farklı bir şekilde hizmetkar olmaya sevk ediyor.

30 yıldır bu şehre hizmet etme şerefini bahseden Rabbime hamdediyorum. Bize bugün burada sizlerle olmayı nasip eden Rabbime hamdediyorum.

Atatürk Havalimanı bizim için sadece eskiden gelip geçtiğimiz, seyahatlerimizi gerçekleştirdiğimiz bir yer değildir. Bu alan havacılık alanındaki teknolojik hamlesinin başladığı, sonra tek parti CHP’si tarafından bitirildiği yerdir. Bunların bu ülkede dikili taşı yok, dikili ağacı yok.

Onun için benim milletim 14 Mayıs’ta bunlara gereken cevabı sandıklarda verecektir. Türkiye sana sen bize emanetsin diyorlar. Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle beraber gezen, dolaşan Kılıçdaroğlu’na biz vatanı böldürtmeyeceğiz

Atatürk Havalimanı'na şimdi de TEKNOFEST'i gömmek istiyorlar. İHA'ları, SİHA'ları AKINCI'ları bunlara gömdürmeyeceğiz. Savunma Sanayiimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız.

İstanbul 'Evet' derse bu iş biter. İstanbul 'birilerini emekli edeceğiz' derse bu iş biter. İstanbul 14 Mayıs'ta evlatlarının geleceğine sahip çıkıyor muyuz? İstanbul 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için 'bismillah' diyor muyuz? İstanbul 14 Mayıs'ta tercihini doğrudan yana kullanıyor musun?

Millli iradenin şahlanışı olan 15 Temmuz destanından rahatsızlık duyanlar buradan her geçtiklerinde aynı hezimeti tekrar yaşıyor. Niye mitingini burada yapamadı? Maltepe'de yaptı. Neden? Çünkü bu iş farklı bir şey. İnşallah onların bu kabuslarını da hiç bitirmeyeceğiz.

Biz bugüne kadar sadece milletimizle yol yürüdük. Bugün de milletimizle yol yürüyoruz. Eğer siz tamam derseniz bu iş bitmiştir.

Bay Kemal boş sözü reis son sözü söyler diyor. İşte benim milletim böyle. Zeka fışkırıyor her yerden. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da sizlerle beraber kuracağız.

Avrupa'nın gazeteleri şimdi burayı izliyor. İşte cevabı siz vereceksiniz. Bu ülkenin üzerinde karanlık hesaplar yapanların yüzü düşsün.

İstanbul'u bu kardeşiniz kurtardı mı? İstanbul'u susuzluktan, çöp dağlarından kurtrardık mı? Ümraniye'de çöp dağları patladı. 39 kardeşimiz öldü. Ey Bay Bay Kemal sen bunların hesabını nasıl vereceksin? Sizin geçmişiniz bozuk. Biz orayı spor tesisleriyle donattık. Niye? Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Şimdi oralar spor tesisleriyle donatıldı. İstanbul'u doğal gazı 50 bin eve girmişti biz 1 milyon 250 bin eve çıkardık. Bizim farkımız bu.

Bizim İBB Başkanlığından beri bir prensibimiz var yapmayacağımız şeyi söylemiyoruz, o yüzden ülkemize kazandırdığımız her esere takoz koyuyorlar. Türkiye’nin her kazanımından rahatsızlık duyuyorlar. Biz sözümüzü hep milletimize söylüyoruz. Eser ve hizmet yarışımızı da muhalefetle değil kendi kendimizle yapıyoruz.

Yapacağımız çok şey var. Tabii ki sorunlar da var. İBB görevine başladığımızda bizi bu hizmetten alıkoymak için neler neler yaptılar ama biz yılmadık. İstanbul'u CHP'nin çukurundan, çöpünden, çamurundan kurtarmakla kalmadık. İstanbul'un dünyanın gözdesi haline getirdik.

Boğazın suyunu Haliç'e başladık. Bu sistemle Haliçteki pis suyu temizlendi. Bizden sonra da İstanbul'un başındaki adam rezil etti. Şimdi de ya yurt dışı ya Bodrum. O da yetmiyor. Bay Bay Kemal buna talimat vermiş, 'Sen Van'a git' diye. Oraya gidince de PKK'lıların işaretini yapıyor. Ya Ekrem sen Trabzonlusun, İstanbul'da olman gerekirken orada ne işin var? İstanbul, Ankara, İzmir çok çekti yeter. Bunların hepsini emekli ediyor muyuz?

İstanbul'da 'Zulüm 1453'te başladı' yazdılar. Bunlar kim? CHP ve yandaşları. İstanbul'da 'Zulüm 1453'te başladı' yazanların mesajı açık değil mi? Karadeniz'de bulduğumuz gaza, Gara'da çıkardığımız petrole gönlü razı olmayanların mesajı açık değil mi?

Bunların ülkemizin bütünlüğü ve birliği gibi bir gayesi olabilir mi? Tarihin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini gerçekleştirdik, vesayeti yendik. Şimdi biz tüm bunlara rağmen 21 yılda ülkemizde milli geliri 3 kat artırdık. Nüfusumuza eklenen 21 milyona iş ve aş sağladık.

14 Mayıs'ı milat yapmaya hazır mıyız? Bizde kuru söz yok, proje var. Şuan emniyetten alıyorum, şuan herkes yolda gelmekte zorlanıyorlar. Türkiye 6 Şubat'ta en çok can kaybıyla ve yıkımla karşı karşıya kaldı. 3 ayda yıkıntıları kaldırdık, yeni konutların inşasına başladık. 319 bini bir yıl içinde teslime edilecek şekilde 650 bin konutla şehirlerimizi ayağa kaldırmak için çalışıyoruz.

Ülkeye 300 milyar dolar getirecekmiş. Londra'dan para alacakmış. Ya Bay bay Kemal avucunu yalarsın. Tefeciler senin gibilere para vermez.

Dünya faizi artırırken biz düşüyoruz. Neden? Yatırımcı gelsin yatırımın yapsın diye.

Emeklilerin en düşük maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Seçimden sonra 7 bin 500 TL üzerindeki emekli maaşlarıyla ilgili çalışma yapacağız. Asgari ücretliyi 8 bin 500 liranın üzerine çıkardık. Gelişmelere göre bunu tekrar gözden geçireceğiz. Sadece enflasyon değil refah payı da olacak. Bakanlarımızla yaptığımız görüşmenin ardından salı günü inşallah kamuoyuna açıklayacağız. Bunu açıklayarak inanıyorum ki işçilerimiz önümüzdeki döneme çok farklı girecek.

Masanın üstünde, altında kimler hepsi birbirine karışmış. Yönetim değişmeli manşetleri atanlar kendilerini milli görüş olarak pazarlayanlarla LGBTİ'cilerle aynı safta buluşturanlardır. CHP, HDP, İYİ Parti LGBT'ci mi? Cumhur İttifakı asla LGBT'ci olmadı olamaz.

Ülkemizdeki her hanede mutlaka bir çalışan olmasını temin edeceğiz. Evlenmek isteyen gençlerimize faizsiz, ilk iki yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 150 bin TL kredi vereceğiz. Üniversiteye giren her gencimize ÖTV’siz bir cep telefonu ve bilgisayar alma hakkı tanıyacağız.

İstanbul'u depreme hazırlıklı hale getireceğiz. 1 buçuk milyon riskli yapıyı yenileyeceğiz.

Büyük İstanbul Tüneli projesini hayata geçireceğiz. Büyük İstanbul Tüneli'yle günde 6,5 milyon vatandaşımızın kullanacağı 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayarak şehrin ulaşımını sağlayacağız. Bu proje Marmaray ve Avrasya Tüneli’nden sonra Boğaz’ın altından geçecek 3’üncü tünel olacak.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN