Erdoğan'dan ittifak açıklaması: İYİ Parti'ye kapımız açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Kapımız açık mesajı kime?" sorusunu cevaplayan Erdoğan, "Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de buna dahil" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

Erdoğan bir gazetecinin "Cumhur İttifakı'na yeni partilerin katılması söz konusu olur mu? Bir çağrınız oldu, bu İYİ Parti'ye mi yönelikti?" sorusuna 'Kapımız herkese açık' diyerek şunları söyledi:

Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de olabilir. Zaten diğerleri Cumhur İttifakı'nda belli. Ne kadar katılım güçlü olursa, ülkemizin menfaatine o denli hayırlı olur.

TEZKERE SORUSUNA CEVAP

"Gelecek hafta Meclis Genel Kuruluna tezkereler gelecek ama muhalefet şimdiden 'hayır' oyu vereceğini söyledi. Anayasa konusunda da 'hayır' diyecekler. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu ise Erdoğan, "Devlet Bey dün konuşmasında her şeyi söyledi mi? Cumhur İttifakı olarak biz de ne diyoruz? 'Evet' diyoruz. Cumhur İttifakı olarak her ikimizin Parlamentodaki oyları bu işi çözer mi? Çözer. İki kere iki dört" şeklinde yanıtladı.