Davutoğlu Bahçeli ile görüştü: 'MHP temas ve işbirliği içinde olacak'

Davutoğlu Bahçeli ile görüştü: 'MHP temas ve işbirliği içinde olacak'

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli ile görüştü. Görüşmede Davutoğlu Bahçeli'ye, Saadet-Gelecek Meclis Grubuna MHP sıralarından feragat ederek yer verdikleri için teşekkür etti. Bahçeli ise MHP grubunun Meclis'te Gelecek-Saadet Grubu ile temas ve işbirliği içinde olacağını belirtti.

1 Ekim'de Meclis'in açılmasıyla birlikte Saadet-Gelecek Meclis Grubuna Genel Kurul'da yer tahsis edilmemesi krize neden olmuştu. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi kendilerine yer verilmemesini protesto etmişti. Meclis'te yaşanan sıra krizi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin müdahalesi ile çözülmüştü. MHP, Genel Kurul salonundaki bir sırasından feragat ederek Saadet-Gelecek Meclis Grubuna yer vermişti.

Sıra krizinin çözülmesinin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Davutoğlu, Bahçeli’ye Saadet-Gelecek Meclis Grubunun TBMM Genel Kurulunda oturma düzeni ile ilgili eşitlik ilkesine dayalı haklı talebinin yerine getirilmemesi dolayısıyla ortaya çıkan sorunun MHP sıralarından feragat ederek yer vermek suretiyle aşılmasında gösterdiği siyasi olgunluk ve nezaket için teşekkürlerini iletti. Bahçeli ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek MHP grubunun TBMM bünyesinde Gelecek-Saadet Grubu ile temas ve işbirliği içinde olacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN