Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı

İstanbul'da Fatih Camii'nde bıçaklı saldırı meydana geldi. Olayda cami imamı Galip Usta ve cemaatten bir kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken saldırgan gözaltına alındı.

Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı. Namazın ardından imam odasına giren ve İmam Kurra Hafız Galip Usta ile konuşmak istediğini belirten zanlı, imam ve cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı.

8458318a.jpg

YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

basliksiz-1vb.jpg

GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği’nden olayla ilgili yapılan açıklamada, “8 Ocak günü saat 19.15 sıralarında Ö.S. isimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak, cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş, Ö.S. isimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır. Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır” denildi.8458230.jpg

VALİ GÜL'DEN ZİYARET

Fatih Camisi imamı Galip Usta'ya ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e bıçaklı saldırı sonrası İstanbul Valisi Davut Gül, Usta ve Erdem'i hastanede ziyaret etti. Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vali Gül şu ifadeleri kullandı:

"Fatih Camii’nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem’e Allah’tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun."

basliksiz-1v.jpg

8458317.jpg

8458193.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN