Fatih Camii imamını yaralayan saldırgana istenen ceza belli oldu

Fatih Camii imamını yaralayan saldırgana istenen ceza belli oldu

İstanbul Fatih Camii'nde imam ve iki vatandaşı yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Ömer Salgın hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, saldırganın 34 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Fatih Camii'nde slogan atarak Hafız Galip Usta ile cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla, Yusufcan İslam'ı ise darp sonucu yaraladığı iddiasıyla tutuklanan saldırgan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede şüpheli Ömer Salgın’ın, Bilal Erdem ve Galip Usta’ya karşı ayrı ayrı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar hapis, Yusufcan İslam’a karşı ‘vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya olmak üzere toplamda 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 15 Mayıs'ta yapılmasını kararlaştırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN