Hükümetten kamu işçilerine zam teklifi

Hükümetten kamu işçilerine zam teklifi

Hükümetin 700 bin kamu işçisini ilgilendiren zam teklifi belli oldu. Maaşı brüt 3 bin 577 TL ile 3 bin 750 TL arasında olanlara seyyanen 100 TL zam önerildi.

Hükümetin kamu işçileri için zam teklifi belli oldu. Toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin teklifi iletti. Türk-İş ve Hak-İş’e sunulan yüzde 9'luk zam için değerlendirmede bulunan Türk-iş, 'beklentilerimizin çok altında' dedi.

'100 TL ZAM TEKLİFİ

Bakanlığın sunduğu teklifte, 700 bin kamu işçisi için maaşı brüt 3 bin 577 TL ile 3 bin 750 TL arasında olanlara seyyanen 100 TL, 3 bin 750 lira ile 4 bin lira arasında ücret alanlara 60 lira seyyanen zam önerildi.

İlk 6 ay yüzde 9 ikinci ay yüzde 5 + enflasyon yüzde 5'i geçerse aşan kısmın tamamı uygulanacak.

'BEKLENTİNİN ÇOK ALTINDA'

Zam teklifi sonrası değerlendirmede bulunan Türk-İş, "Hükümetin sunduğu rakam beklentimizin çok altında görünüyor" dedi.

SENDİKALAR YÜZDE 20 ZAM TALEP EDİYOR

Mayıs ayında Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 TL'ye yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, diğer 6 aylar için enflasyon artı yüzde 3 refah payı talep etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN